TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Word Alive - Violent Noise

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 01, 2018 0 коментара

ЖАНР: Metalcore/Post-Hardcore
ОТ/Д: САЩ | 04.05.2018
ЛЕЙБЪЛ: Fearless Records
ОТНЕМА: ~43 минути

The Word Alive вече нямат много общо с това, което бяха преди 6+ години и затова имам чувството, че слушам някаква съвсем нова група, която би следвало да "съдя" без да се взирам в миналото. Днес TWA продължават в посока на повече мелодичност, повече чисти вокали, по-малко метълкор, повече емоция и прочие. Тоя филм сме го гледали с много банди, така че дори няма да се правя на изненадан, че "Violent Noise" не е нито тежък, нито особено violent. Това обаче не му пречи да изненадва с някои адски готини парчета!

Очевидните хитове са нахакани още в самото начало - "Red Clouds", абсолютният хит и може би най-добра песен в кариерата на групата "Why Am I Like This" (майко мила, какъв як припев!), и "Stare at the Sun" с участието на завърналия се наскоро "у дома си" в Asking Alexandria Дани Уорсноп. "I Fucked Up" също не им отстъпва, включвайки малко готина електроника и щипка повече метълкор в играта, а "War Evermore" се опитва да прегрее де що субуфер има с изключително надут и изваден на преден план бас. "Human" пък хваща съвсем друга посока с включването на рапъра Sincerely Collins, който, колкото и да не ми се иска да го призная, влиза в много як контраст с Тайлър Смит и признанието му "I always make things worse".

По това време целият албум сякаш променя първоначалната си идея и започва да става малко объркващо. "I Don't Mind" е един нелош рок трак с поп-пънк припев, който обаче не звучи изобщо като песен на TWA. "Real Life" пък звучи като много лоша версия на "breaking the Habit" на Linkin Park, а "Lost in the Dark" може лесно да се определи като детето от незаконния брак между алтърнатив рока от началото на века и 110% от претенциозността на Боно. "My Enemy" ни събужда с позабравените в последните минути тежки китари, но "Run Away" връща скуката с необяснимо крисчън рок звучене. Закриващата "Lonely" пък звучи така, сякаш е трябвало да бъде балада, но в последния момент върху нея са нахакани китари и крещящи вокали с лоши ефекти. В средата за миг става интересно с един тежък, мрачен пасаж, но с това се изчерпва всичко, заслужаващо внимание в този трак.

Харесвам TWA и имах много надежди за този албум, след като за пръв път си пуснах промото и чух първите три песни и най-вече "Why Am I Like This". Тогава ми се наложи да спра да слушам за малко и продължих на следващия ден и оттогава до днес не мога да разбера къде отива цялата енергия от ударното начало и защо втората половина на този албум е толкова безлична, безидейна и безсилна. Жалко, пък имаше потенциал...


+ + + + +
Доста добра първа половина на албума.
Ударно начало с няколко хита, между които най-силно блести "Why Am I Like This".
Сполучливи гост-включвания от Дани Уорсноп и рапъра Sincerely Collins.

- - - - -
Объркваща и безсилничка втора половина на албума.
Не особено чиста продукция.

IF YOU LIKE
Memphis May Fire, WCAR, Like Moth To Flames, Blessthefall и др.

Автор: Stahley
[6/10]
 


0 Response for the "The Word Alive - Violent Noise"