TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Any Given Day - Overpower

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 21, 2019 0 коментара

ЖАНР: Modern Metal/Metalcore
ОТ/Д: Германия | 15.03.2019
ЛЕЙБЪЛ: Arising Empire
ОТНЕМА: ~42 минути

Ако има вокалист на света, който да изглежда overpowered и да прилича на персонаж, когото бих избрал във всяка 90-арска аркадна игра, това е Денис от Any Given Day. Пичът е не само мега нацепена батка, на чиято физика би завидял всеки бургаски сотаджия (хората се бъзикат, че и брадата му има мускули, че има мускули на места, където другите хора нямат места и прочие), но има и два типа зверски добри вокали - и екстремни, и чисти. Около него пък ври и кипи от тежки китари и брейкдауни, а същевременно групата израства все повече, благодарение на естествения хормон на растежа, наречен "постоянство". И да, през цялото ревю ще пускам ужасно лоши фитнес препратки, пригответе се!

Качваме се на бягащата пътека (предупредих ви) със "Start Over" и моментално почваме да удряме боксовата круша с тежки китарни тупаници и супер мелодичен припев, за да е ясно от самото начало, че този албум ще е колкото тежък, толкова и мелодичен. Досущ като добра тренировка - колкото тежка, толкова и освежаваща. В същия дух са и синглите "Loveless" и "Savior", но колкото и да ги харесвам, следващата "Taking Over Me" просто ги отвява напълно. Скоростта, агресията, електрониката, унищожителният ритъм, мелодичният припев - всичко в тази песен е на 12-а степен от 10 възможни, майко мила! Трак е много подходящ и за съркъл пит - независимо дали завъртян от хора пред сцена или от лъжица в протеинов шейк.

Знаем, че на Денис му се отдават баладите още от Butterfly Coma и "Lonewolf" тук не е изключение - първата балада идва навреме и е достатъчно тежка, че да не я оплюя, както правя с 90% от баладите по света. Връщаме се към агресивното звучене и зверските ревове моментално с "Devil Inside" и минаваме към малко по-алтърнатив звучене със следващата "Sure To Fall", но следващият голям хит тепърва предстои - и това е "In Deafening Silence"! Скоростна, тежка и с донякъде изненадващо вокално включване от другия Денис в групата (китаристът), парчето като нищо може да бъде следващият сингъл. "Whatever It Takes" започва офанзивата към финала с мачкащи насечени рифове и пореден мега мелодичен припев, а "Fear" успокоява темпото като за предпоследно, явявайки се нещо като втора балада, макар че и в нея не липсват тежки изблици. За финал е оставена "Never Surrender", която, ако беше с 80% по-лека, щеше да е приятен пънк рок трак, но с Any Given Day звученето, отива на съвсем друго ниво.

Any Given Day надграждат постигнатото през годините
със завидно постоянство - още нещо, което лесно може да съпоставим с тренировките. "Overpower" е първият им албум с новия им лейбъл, а добрият мениджмънт като нищо ще им осигури нови фенове, защото в последно време се усеща протеинов глад за качествен метълкор. Затова, ако си падате по тежък и мелодичен модерен метъл и 100% суроватъчен mass gain метълкор, или просто търсите с какво да си раздвижите метълболизма, за да влезете във форма за топлите месец - трудно ще намерите по-добро решение от идващия точно навреме за пролетта "Overpower".
 
+ + + + +
Изключително впечатляващ, но и плавен контраст между агресия и мелодия.
Още по-изчистено и втежнено звучене с акцент върху китарния звук.
Денис е просто страхотен вокалист, към който няма как да имаш забележки. 

- - - - -
По някое време се усеща малко еднообразие.
И да има други - ще ме е страх да ги кажа, пък и не съм тренирал много тая зима...

IF YOU LIKE
Bury Tomorrow, KSE, AILD, Ready Set Fall, The Unguided, Caliban, Bad Wolves, The Sorrow, 5FDP, DBA и др.

Автор: Testset
[8.5/10]
 


0 Response for the "Any Given Day - Overpower"