TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

To The Rats And Wolves - Cheap Love

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 16, 2019 0 коментара

ЖАНР: Pop Metal/Trancecore
ОТ/Д: Германия | 22.02.2019
ЛЕЙБЪЛ: Arising Empire
ОТНЕМА: ~40 минути

TTRAW бързо придобиха популярност със смесица от мелодичен метълкор и електроника, но днес тотално завиват в посока "поп метъл" с новия си албум. Е, още от обложката се очакваше, но сега мога да потвърдя официално - "Cheap Love" е доста, доста "поп". И това не е непременно нещо лошо - но дали е и добро?

По-големият проблем от засилените поп-влияния, е че този албум вече сме го чували от една друга група, която вече поузря, но правеше същата музика в началото - Eskimo Callboy. Това обаче не пречи на "Cheap Love" да има своите силни страни - поне в реториката на жанра. Големият хит в него бива изстрелян в самото начало (виж видеото долу) и признавам, че го въртях много поредни пъти. Следващата "Therapy" пък почва горе-долу като песен на Поли Генова (сериозно) и щеше да е чист поп трак, ако не бяха китарите в припева. Единият вокалист (Нико Саллах) пък показва умения като достоен финалист на шоу за певчески таланти. "All the Things" е в подобен дух, но с малко повече китари, докато "Never Stop" започва като песен на шведски диджей, преминава в агресивен транскор и рязко сменя посоката с учудващо хитов припев.

След скучната "Friendz" идва ново крайно решение - "Look What You Made Us Do", в която групата май обяснява "що така" с промяната в звученето. А тук то е наистина крайно - представете си куплет в стил "Pitbull", припев в стил "Bon Jovi" и транскор финал в стил "Crossfaith". Хора, странно е... но да продължим натам с ужасното поп-рокче "True", където мъката допълва Тревър от Our Last Night. Вярно, по някое време се включва и екстремният вокалист Дикси Ву, колкото да напомни, че го чуваме рядко и че вокалите му са ужасно озвучени, сякаш ги е записвал у тях и ги е пратил на 128-килобитово MP3 за крайния микс. Вторият сингъл "Цуре"... пардон, "Cure", също не блести с нещо впечатляващо или шокиращо - просто песен, съчетаваща поп и метъл с впечатляващ неуспех. Пътешествието към финала започва със звучащата като летен хит за всички, които имат басейн в задния двор "Famous", минава през тежичката "B.I.C.", която ни напомня как щеше да е хубаво да звучи този албум като цяло, и завършва с подходящата за поп хит "Down".

Има няколко извода, които можем да си направим от този албум на TTRAW. Първият е, че решението им да преминат в този жанр е закъсняло (тази музика можеше да шокира някого през 2010-а, но не и днес), лошо и най-вече тъжно. Подобни албуми се издават от отчаяние и обикновено са последни преди разпадането (питайте Abandon All Ships), затова, колкото и широко да съм скроен, не мога да приема промяната като положителна. В албума има 2-3 доста готини песни, а останалото е някакъв отчаян опит за "шок" звучене, чиято шокираща сила е по-слаба от тази на вълнения пуловер на баба ви. Друг извод е, че тази група би могла да има успех като чист поп. Сериозно, половината песни в този албум можеха да са поп хитове, ако ги нямаше китарите, така че TTRAW спокойно можеха да се насочат натам и да не мъчат нито едната от двете аудитории с лоши опити да смесват метъл и поп по този сбъркан начин. Вокалистът Нико пък съвсем сериозно може да се замисли за солова кариера, тъй като има гласовите данни за целта. Отвъд всичко това - заглавният трак просто убива, а до него се нареждат "Never Stop" и "B.I.C." - останалото "става за веднъж", колкото да си каже човек "Баси контрастите!" и това е. Жалко, бяха си достатъчно яка група и без да минават чак към такива крайни извращения. Защото крайният резултат е албум, който сякаш е роден от оргията на Pitbull, Ариана Гранде, Поли Генова, Eskimo Callboy, His Statue Falls и Abandon All Ships. +1 за непукизма де.
 
+ + + + +
Няколко доста зарибяващи парчета, сред които заглавното е големият хит.
Чистите вокали на Нико Саллах са впечатляващо добри.
Непукизъм и огромни контрасти, каквито не се чуват всеки ден. 

- - - - -
Твърде много поп, братче... на места все едно слушам Pitbull...
Подобни смесици на метъл и поп се родиха и умряха в периода 2010-2012.
8 от 11 песни са доста wtf, и то не задължително в добрия смисъл.

IF YOU LIKE
Eskimo Callboy, Abandon All Ships, His Statue Falls, Helia, Issues, Crossfaith, Поли Генова и др.

Автор: Testset
[4/10]
 


Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "To The Rats And Wolves - Cheap Love"