TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Maerzfeld - Zorn

Posted by Today's Metal Crew On сряда, ноември 27, 2019 0 коментара

ЖАНР: Industrial Rock/Metal/NDH
ОТ/Д: Германия | 11.10.2019
ЛЕЙБЪЛ: Südpolmusic (Soulfood)
ОТНЕМА: ~43 минути

Понякога ми отнема малко повече време, но трудно пропускам добри албуми на NDH групи, като още ме е яд, че не хванах на време предишния албум на Maerzfeld. Пичовете изминаха дълъг път от кавър банда на Rammstein до това, което са днес и "Zorn" е доказателството за думите ми. Албумът представлява модерен и мелодичен NDH индъстриъл метъл с чудесна продукция - изчистен звук, тежки китари, плътни барабани, умерено количество електроника и много мелодични пасажи, рядко срещани из NDH албумите.

Особено показателни за мелодичността са синглите - отварящият заглавен трак и "Schwarzer schnee", както още "Einer wie alle", в която предприпевът се врязва в душата с помощта на детски гласец. Хитовият припев, съпътстван от средно мазен електронен лийд на "Menschling" също спокойно можеше да превърне песента в сингъл. В рамките на по-традиционния NDH категорично влизат само "Die Sünde lebt" и "Reich" с нейния мръснишки риф. Третата стилова категория в албума включва парчета с по-бавно темпо и по-леко рок звучене като "Ohrblut", "Flammenhände" и закриващите "Die Welt reisst auf" и "Zeig mir die Nacht".

Сигурно не е редно да се изненадвам, но въпреки това се изненадвам от нивото на мелодичност в този албум. Много NDH групи се опитват да постигнат подобен резултат и да освежат жанра, но дали заради неумели вокалисти или неспособност да се избяга от маршовото темпо, рядко им се получава. Само че при Maerzfeld се е получило адски добре и много им отива. Жанрът наистина има нужда от подобно модерно освежаване и поне още една група от новата NDH вълна, която да надгражда, както всеки път го правят ветераните Eisbrecher и Oomph! и да не се излага и да сваля нивото като Stahlmann, например.

+ + + + +
Модерно, мелодично и много свежо NDH звучене.
Изчистена, ударна продукция, с тежък китарен звук, плътни барабани и открояващи се вокали.
Няколко неочаквано зарибяващи, хитови парчета.

- - - - -
На места нямаше да се разсърдя, ако беше малко по-тежък и агресивен.
Повече от необходимата бройка парчета в средно темпо.

IF YOU LIKE
Rammstein, Eisbrecher, Oomph!, Erdling, Stahlmann, Heldmaschine, Schattenmann и др.

Автор: Testset
[8/10]
 


Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Maerzfeld - Zorn"