TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Aversions Crown - Hell Comes For Us All

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юни 09, 2020 0 коментара

ЖАНР: Technical Deathcore
ОТ/Д: Австралия | 12.06.2020
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~38 минути

С нов вокалист и далеч по-малко извънземни, Aversions Crown влизат в руслото на... как да го нарека? Мейнстрийм деткора? Популярния деткор? Поне аз виждам такива оплаквания из FB страницата им, макар че много се чудя как може да се говори изобщо за "мейнстрийм деткор". В колко малък свят трябва да живееш, за д амислиш, че има такова нещо като "мейнстрийм деткор"?

Да, Aversions Crown все повече приличат на смесциа между Thy Art Is Murder и Fit For an Autopsy, че даже и ревовете на новия вокалист Тайлър Милър напомнят за тези на CJ от TAIM до известна степен. Но има ли нещо лошо в това? Може би за нетренираното и незапознато ухо двете банди звучат еднакво. Няма лошо, не всеки е длъжен да е деткор специалист, но нека не отиваме и в посока "тия всичките крещят и са ми еднакви", че това е специалност на едни съвсем други хора.

Албумът започва донякъде изненадващо за досегашните фенове със скоростните "мейнстрийм деткор" сингли "The Soil" и "Born in the Gutter". От тях обаче струи толкова много мощ, че нямам идея как човек е способен да се оплаче от тях. Във втория трак чуваме даже и нещо като чисти вокали, които обаче са на доста заден план, явно от страх да не отблъснат badass кораджиите, на които ушите им кървят от чисто пеене. "Paradigm" внася малко повече мрак, а смазващата "Caught in the System" разчита и на малко клавири, освен на картечни каси и зловещи грухтежи. Мракът се спуска още повече с избиващата леко на блек заглавна песен, в която най-вече брейкдаунът ни напомня, че слушаме деткор. И като говорим за брейкдауни, какво чудо има към средата на иначе свръхскоростната "Scourge of Violence"!

До края "Hymn of Annihilation" и "Sorrow Never Sleeps" само затвърждават впечатленията, че това е един едновременно мрачен, скоростен и брутален албум, но истинската награда за търпеливите идва на финала с "The Final Judgement". Искате sci-fi? Ето ви sci-fi! Тракът започва с мрачни синтове и избухва в епичен деткор с малко, но осезаеми симфонични елементи, но не поставени по онзи евтин начин, по който много групи ги поставят. Тук те реално имат смисъл и се надявам, че загатват бъдещото звучене на групата, защото адски много им отиват.

+ + + + +
Мрачен, бърз, брутален, атмосферичен и стегнат, а тук-там има и синтове.
Новият вокалист се вписва дорбе в обстановката и даже вкарва малко чисти вокали.
Звукът е по-добър от този в предишните албуми, не знам как някой може да мисли обратното.
Встрани от всички сравнения, това е един доста добър деткор албум.

- - - - -
Групата доста е заприличала на TAIM и FFAA.
Можеше да има и повече разнообразие.
Няма много извънземни.

IF YOU LIKE
Thy Art Is Murder, Fit For an Autopsy, Whitechapel, Rings of Saturn, Carnifex, Oceano и др.

Автор: Testset
[7/10]
 


0 Response for the "Aversions Crown - Hell Comes For Us All"