TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Trivium - What The Dead Men Say

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 03, 2020 2 коментара

ЖАНР: NWOAHM
ОТ/Д: САЩ | 24.04.2020
ЛЕЙБЪЛ: Roadrunner Records
ОТНЕМА: ~47 минути

Мине се, не мине известно време и Trivium като по поръчка правят нов албум. Нещо, от което феновете определено не могат да се оплачат, е продуктивността, защото албумите наброяват 5 за изминалите 10 години. Отдавна утвърдили се като банда с международна репутация, Trivium продължават да съчетават количество с качество, както много малко други могат.

"What the Dead Men Say" започва с 2-минутната "IX", която чудесно ни въвежда в атмосферата, като след нея ни връхлита ударно заглавният трак. Обещаващото начало се затвърждава с първия сингъл "Catastrophist", който пък предава щафетата на "Amongst the Shadows and the Stones" - моят личен фаворит, който упорито се стараеше да ми откъсне главата от куфеене. Темпото се забавя с "Bleed Into Me" - единствената песен, която някак не успява да ми се впише перфектно в обстановката, макар че не бих я нарекъл и "компромисна".

Следва вълна от брилянтно структурирани песни със запомнящи се рифове, идеални за тананикане преди лягане. Сред тях се нареждат "The Defiant", "Bending the Arc to Fear" и "Sickness Unto You". Ярко впечатление прави фактът, че музикантите разнообразяват тежките части и възвърналите се с пълна сила крясъци на Мат с много по-мелодични такива, за което получават максимални адмирации. Друго бижу в албума е "Scattering the ashes", чийто припев се забива в съзнанието още с първото слушане. Албумът завършва подобаващо с "The Ones We Leave Behind", след която можем да си направим изводите, че заглавието не се отнася за нас, феновете. Trivium поддържат силна комуникация с феновете си и се вслушват в желанията им, особено благодарение на Мат и неговия Twitch канал.

Ако от групата продължат да следват зададената с този албум формула, ще пожънат нови сериозни успехи, защото е рядкост в днешно време да издадеш толкова стегнат албум без грам пълнежи. Без капка съмнение "What the Dead Men Say" се нарежда сред най-силните в дискографията на Trivium, но там и без това трудно можем да говорим изобщо за слаби албуми. Който не е съгласен, нека каже колко други групи издават всеки път албуми, всеки от които да може след време да бъде наричан "култов".

+ + + + +
Мат Хийфи отново крещи!
Брилянтно построени композиции с куп зарибяващи мелодии и припеви.
Няма пълнежи и излишности.

- - - - -
"Bleed Into Me" е леко провлачена
Aлбумът все по някое време свършва.

IF YOU LIKE
Avenged Sevenfold, BFMV, Volbeat, Iron Maiden, Metallica, Machine Head, Lamb of God и др.

Автор: BatStoio
[9/10]
 


2 Response for the "Trivium - What The Dead Men Say"

 1. НОМ says:

  Стегнат албум - стегнато ревю! Но на доброто не можеш да кажеш лошо, няма съмнение. А и крясъците на Мат се завърнаха още с The Sin and the Sentence. Реалистична оценка, отговаряща чудесно на материала, който албумът съдържа. Адмирации!

 2. Анонимен says:

  Спрях албума на катастрофист....не знам какво толкова ги превъзнасяте. Едно време бяха свежи и интересни, а сега - абсолютна скука.