TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Neroargento - Underworld

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 05, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Electronic
От/Год: Италия, 2013
Лейбъл: Coroner Records
Отнема: ~38 минути


Да си мултиинструменталист е готино, но трудно. Особено ако решиш сам да запишеш цял албум, можеш да си сигурен, че много трудно ще успееш да представиш всичките си готини идеи в завършен вид. Човек трябва да е свръхпродуктивен, за да успее в едно такова начинание. Ако не вярвате - питайте Celldweller и Blue Stahli. Neroargento е тръгнал по техния път, опитвайки се да съчетае алтърнатив рок и метъл с електроника и транс, като в крайния продукт "Underworld" наистина има някои много добри попадения. Встрани от тях, обаче, Алесио просто изглежда безсилен.

Потенциалът, който има Neroargento, може да бъде усетен на доста места в "Underworld", но още след едно слушане става ясно, че албумът не е толкова добър, колкото загатва самата идея за смесване на толкова стилове музика. Песните, които се открояват на първо слушане, се открояват и на второ, и на трето, а тези край тях... не са толкова лоши, колкото безлични. Така например, в "The Silent Man" има динамика и енергия, "Underworld" звучи като голям хит, а в "Like a Stone" се чуват и крещящи (но не много) вокали, докато "Out of Control" ни залива с компот от транс, дъбстеп, неприятни китари и пълни с ефекти вокали, а последните 3 парчета "Never Back Down", "Show Your Kindness Too" и "Another Try" звучат така, сякаш Neroargento е трябвало бързо да запълни с нещо 10-ина минути.

В "Underworld" има много добри и интересни, но и спорадично появяващи се идеи. В крайна сметка, в него просто няма достатъчно качествен материал, какъвто Neroargento вече показа, че може да вади с песни като "Trust", "L'Antidoto" и "Underneath a Sky of Dust". Вместо да продължи да твори в тази посока, пичът е решил да намали китарите и като сила, и като количество, да заложи на изтъркани транс и дъбстеп електроники и като цяло - да се лиши от динамиката, правеща предните му творби интересни. Точно затова този албум стои на ръба на скуката и точно затова мисля да преустановя слушането му в най-кратки срокове и да извадя от него само няколкото песни, които си заслужава да запазя на компютъра си. И както винаги, когато псотавям средни и слаби оценки, искам да ви подбутна и сами да чуете този албум, пък... току-виж харесате чутото.
 
+ + + + +
Интересна смесица от алтърантив рок, метъл и (много) електроника.
Някои много свежи идеи, разхвърляни из целия албум.
"The Silent Man" и "Like a Stone" са здрави парчета, а "Underworld" звучи доста хитово. 

- - - - -
Намалени като сила и количество китари, почти никакви крещящи вокали, липса на динамика.
Прекалено много електроника и вокални ефекти.
На ръба на скуката като цяло.   

IF YOU LIKE
Celldweller, Blue Stahli, Subkulture, Voicians и др.
 Автор: Stahley
[5/10]

0 Response for the "Neroargento - Underworld"