TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The New Black - III: Cut Loose

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 11, 2013 0 коментара

Стилът: Groove/Hard Rock/Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: AFM
Отнема: ~44 минути

Предполагам, че на много от вас се е случвало да попаднете на група, към която нямате забележки, но вътрешно усещате, че тя не прави музика, която да слушате с години наред. Особено когато някой приятел ви хвали бандата, а вие не искате да го обидите и казвате "Ми не е лошо", но си знаете какво имате предвид: "Добро е, но не ми харесва". Ето това положение е цяло изпитание за такива като мен, решили да пишат за подобни албуми.

"III: Cut Loose" влиза точно в тази графа - добър е, но... не грабва. Но тъй като в света на журналистиката не е достатъчно само да кажеш "Не ме кефи", ще опитам да ви кажа защо е вероятно този албум да (не) се хареса на много други хора. Най-напред, музикантите (между които бивши членове на Paradox, Sinner и др.) са избрали стил, който вече е почти невъзможно да допълниш с каквото и да е. Трябва да си гений, за да изненадаш някой с хард рок през 2013-та година, пък бил той и с елементи на груув метъл и пост-гръндж. Просто The New Black за пореден път не успяват да ме изненадат. Добри музиканти, личи им, няма случайно попаднали хора в състава, но... без интересни идеи.

Добър, но лесно забравим, "III: Cut Loose" ще допадне най-вече на зажаднелите за модерен хард рок фенове. Албумът звучи като саундтрак към филм с брадати мотористи и руси мадами с къси дънкови панталонки, а влиянията в него варират от Alter Bridge до Monster Magnet и от Motorhead до Black Sabbath. Някои от влиянията са доста осезаеми, особено в моторхедското начало "Innocence & Time", но групата показва и свой собствен почерк в песни като сингъла "Count Me In" и "One Thing I Know", в която южняшки груув, хард рок и малко прогресив неравноделност се омесват с блус, силна самостоятелна бас линия и дори брас секция (за кратко). Приятно се открояват още парчета като баладата "Any Colour You Like (As Long As It's Black)", "Burning D" (с нейните ниски и тежки китарни рифове) и заглавната "Cut Loose", в която се чува... соло на хармоника!

Дори най-добрите песни в албума обаче предизвикват само временно вълнение и одобрение. От месец насам си пускам този албум и всеки път имам чувството, че го слушам за пръв път и все чакам с нетърпение в него да се случи нещо впечатляващо, което обаче така и не се случва. Отново казвам - албумът не е лош, добре изсвирен е и не е точно този тип хард рок, опитващ се да повтори подвизите на класиците в жанра. Но все пак, "III: Cut Loose" отива в папката на щедро големия ми хард-диск, именувана "Добро, но за друг път". И поне аз вече 15 месеца чакам въпросния "друг път" да дойде, че да си пусна нещо от тази папка...


+ + + + +
Нелоша смесица от груув метъл, хард рок, пост-гръндж, алтърнатив и други стилове.
Много добра китарна работа, силна бас-линия, идеални за жанра вокали.
Там, където има повече динамика и тежки китари, нещата наистина стоят добре.
Соло на хармоника в "Cut Loose" и малко брас секция в "One Thing I Know"! 

- - - - -
Нищо впечатляващо откъм идеи и новаторство.
Не си представям как някой би казал "Това ми е един от любимите хард рок албуми". 

IF YOU LIKE
Black Label Society, Alter Bridge, Monster Magnet, Alice In Chains и др.
 Автор: Undepth
[6/10]

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "The New Black - III: Cut Loose"