TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Adept - Silence The World

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 19, 2013 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Metalcore
От/Год: Швеция, 2013
Лейбъл: Panic & Action
Отнема: ~40 минути


В последните 1-2 години се надигна огромна вълна от метълкор и пост-хардкор албуми. В САЩ се наводниха от групи и групички, сред които вече е трудно да откроиш добрите (каквито все още има много) от бездарните, а фенските маси на залязващия емокор се прехвърлиха към пост-хардкора, превръщайки го  в новата местна мода. Аз обаче, като един горд фен на стила, не мога да кажа, че съм доволен от това пренасищане с американски пост-хардкор и затова разчитам на европейските и австралийските за нещо по-интересно и нестереотипно. Ето защо си пуснах новия албум на шведите Adept с много надежди.

Adept осезаемо се промениха от създаването си до днес и "Silence the World" е най-тежкият им албум досега. В него за пръв път се усеща и някакво музикално узряване у момчетата, но за съжаление, то не е напълно достатъчно. Adept са се плъзнали по пътеката на американските си колеги и са извадили един нелош, дори бих казал добър за жанра, но и не особено впечатляващ албум, каквито в САЩ - с булздозер да ги ринеш (не с лопата). Adept с всички сили се опитват да се оттласнат от острия завой към посредствеността, използвайки двойка постоянно свирещи (различни неща) китари, по-малко "chugging"-рифове и чести хорови бек-вокали, които обаче пеят предимно "woah-ooh, wooah-ooh". Роберт Люнг пък се справя някак и с двата типа пеене (екстремно и чисто), макар че чистите му вокали не са най-силната му страна.

Феновете на жанра, и особено тези, пропуснали американската вълна от банди в него, ще харесат "Silence the World". Песни като "Secrets", "Dead Planet" и "The Ocean Grave" са добър пример за мелодичен метълкор и пост-хардкор, но в крайна сметка Adept не предлагат нищо по-стойностно от последния албум на The Amity Affliction, да речем. И както често казвам напоследък, ако бях чул този албум преди 3-4 години, щях да му дам 1-2 единици отгоре, но днес материалът в "Silence the World" просто не ме впечатлява достатъчно. Фръц.
 
+ + + + +
Добра китарна работа, почти постоянно свирещи две китари, намалено количество "chugging".
Тежки парчета като "Means to an End" показват, че в бандата има и доста "метъл", а не само "-кор".
Добър албум за жанра, опитващ се да стъпи встрани от стереотипите.
Някои учудващо силни текстове, които може да им донесат доста одобрителни кимания. 

- - - - -
Чистите вокали сериозно издишат в няколко песни.
Постоянното свирене на двете китари създава голяма шумотевица на места.
В опитите си да бъдат по-различни, Adept са направили някои лишени от живец песни. 
Нищо ново, изненадващо и запомнящо се в композиционно отношение. 

IF YOU LIKE
The Amity Affliction, Asking Alexandria, BMTH, WCAR, CTE и др.
 Автор: Stahley
[6/10]

0 Response for the "Adept - Silence The World"