TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Device - Device

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 29, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative/Industrial Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Warner
Отнема: ~40 минути


Когато Disturbed излязоха в почивка и Дейвид Дреймън заработи по Device, очакванията ми за нещо интересно и различно се вдигнаха до небето. Гласът на Дейвид в индъстриъл проект? Звучи страхотно! Само че откакто слушам "Device", в главата ми се върти една и съща мисъл - кому е нужна тази кастрирана версия на Disturbed?

Отдавна не бях слушал албум, направен с такова нежелание. Имам чувството, че Дейвид Дреймън се е ентусиазирал от първоначалната си идея, но когато е видял, че нещата не потръгват, е довършил на бърза ръка "Device" и съм почти убеден, че повече няма да чуем този му проект. Отварящата "You Think You Know" е протяжна и скучна песен, в която имам чувството, че Дейвид звучи като току-що събуден в 7 часа в неделна утрин и всеки момент ще каже "Е да му е*а майката". В "Penance" и сингъла "Vilify" има малко повече енергия, но повтарящото се средно темпо в тях започва бързо да става изморително. Темпото обаче пада още в следващата "Close My Eyes Forever" - кавър на Ozzy & Lita Ford. Тъй като Ози е още жив, няма да е зле да си изкопае един гроб (достатъчно е шантав да го направи) и да започне да се върти в него, защото кавърът е ужасен (особено откъм звук) и дори присъствието на Lzzy Hale от Halestorm не може да му помогне с нищо.

Присъствието на вокалистката на Halestorm дава началото на серия от именити гост-включвания, които всячески се опитват да спасят този албум от пълен провал. Така например Серж Танкиян (SOAD) изпява няколко строфи в поредния средно/бавнотемпов трак "Out of Line", Том Морело (RATM) се включва в "Opinion" (добър трак сам по себе си, но познайте темпото), M. Shadows (A7X) припява в безидейната "Haze", а Глен Хюз (Deep Purple, BCC) се дочува чат-пат в кашата от звуци, наречена "Through It All".


Изводът наистина е, че Device е един кастриран откъм идеи, енергия и достойнство проект. Като добавим към това и отвратителното озвучаване в някои песни, които звучат буквално като недовършени демота, нещата стават съвсем трагични. Приемливи парчета като "Vilify", "Out of Line" и най-вече "Opinion" представляват сламките, за които да се хвана, че да не дам на този албум дори по-ниска оценка от сегашната. Бих отбелязал като плюс и присъствието на толкова много големи гост-вокалисти, но щом дори те не усяват да спасят положението, значи има нещо сериозно гнило в това чудо тук. А плановете ми да го купя току-що отпаднаха.
 
+ + + + +
Някои интересни и по-енергични парчета, които да изкефят феновете на Disturbed.
Гост включвания от Глен Хюз, Том Морело, Серж Танкиян, M. Shadows и Lzzy Hale!    

- - - - -
Преобладаващо средно до бавно темпо, подчертаващо нежеланието при правенето на албума.
Ужасяваща каша от звуци в няколко песни + некачествено озвучаване в доста от тях.
Някои парчета звучат като недовършени демота и/или като кастрирани песни на Disturbed.
Липса на енергия, динамика и огромен недостиг на свежи идеи.   

IF YOU LIKE
Disturbed, Korn, Godsmack, Dope, Static-X, Powerman 5000 и др.

Автор: Undepth
[3.5/10]

0 Response for the "Device - Device"