TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Annihilator - Feast

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 03, 2013 9 коментара

Стилът: Thrash/Speed Metal
От/Год: Канада, 2013
Лейбъл: UDR
Отнема: ~44 минути


Горе-долу колкото фенове имат Annihilator, толкова и мнения можете да чуете за всеки техен нов албум. Едни още чакат нов "Alice In Hell", други питат защо не се присъединят към някои свои колеги и да направят "The Big 5", а трети (по лични наблюдения) дори се оплакват, че са прекалено продуктивни. Вярно е, продуктивни са, но поне за разлика от Megadeth (все така продуктивна група), Annihilator все още издават висококачествен, ранзообразен материал, а не отбиват номера с посредствени албуми с по две добри песни вътре. Извинете, фенове на Megadeth, но Дейв и компания отдавна не са това което бяха. Докато Annihilator, за добро или зло, отдавна са това, което са в момента.

Не искам да правя някакъв жалък спор "Annihilator vs Megadeth", защото харесвам и двете банди откакто бях хлапенце, но мисля, че подобен аналог между тях е удачен в темата за продуктивността - дума, чието значение вече е само смътно познато на повечето от големите в жанра. Но стига ала-бала, а да обсъдим "Feast". Както винаги, Annihilator са включили в албума си както страхотни, така и стряскащо недобри парчета. Така "Deadlock" отваря вратите на албума със скоростен траш, а "No Way Out" вкарва онова типично Annihilator-ско чувство, някак напомнящо за времената на "Waking the Fury". Уви, за тяхна сметка изскачат разлигавеният рокендрол "Wrapped" (хубавият припев не я спасява) и романтичната балада "Perfect Angel Eyes", която се конкурира с "Behind Blue Eyes" не само по сълзливост, но и по звучене. Закриващите албума, съответно дълги по 7 и 8+ минути, "Fight the World" и "One Falls, Two Rise" пък са може би най-интересните песни в "Feast" от гледна на точка на вътрешно развитие и композиционна последователност. Първенецът в категорията "Странни решения" обаче безспорно е фънкарската "No Surrender", която започва като песен на RHCP, но пък не продължава никак зле, затова може би ще предизвика противоречиви мнения у феновете.

Факт е, че Annihilator винаги се стремят да се развиват, да включват нови елементи в музиката си и да не издават един и същ албум 100 пъти - и за това просто не може да не ги уважаваш (дори и да не си им фен). Затова няма нужда нито от прехласване, нито от хвърляне на гнили домати по "Feast" - нека просто приемем, че Джеф Уотърс знае какво прави и че Annihilator тепърва имат още много идеи за осъществяване... за разлика от някои други свои сценични връстници.

+ + + + +
Annihilator за кой ли път доказват, че знаят как да вървят в крак с времето.
Голямо разнообразие, вариращо от здрав траш до фънк метъл и мелодични балади.
Страхотна китарна работа и все по-добри и по-добри вокали.
Лимитираното издание идва с цял бонус диск с презаписани стари хитове!

- - - - -
Сълзлива балада, неприятно разлигавен рокендрол трак и някои други странни решения.
Както винаги, и този албум ще предизвика полярни мнения и тъпи субективни спорове.
 
IF YOU LIKE
Megadeth, Anthrax, Death Angel, Overkill, Nevermore, Nuclear Assault и др.

Автор: Undepth
[7/10]

9 Response for the "Annihilator - Feast"

  1. Анонимен says:

    Джеф кой? ;)

  2. Хаха, да, беше неволна и тъпа грешка! :D Мерси за бързата поправка!

  3. Анонимен says:

    Няма проблем ;), иначе ревюто пак е на 6, въпреки че още не съм чул тавата

  4. Анонимен says:

    Shte ima li review na noviq albym na Placebo-Loud than Love?

  5. За Placebo мога да кажа със сигурност, че няма да има :-)

  6. Анонимен says:

    наскоро отрких тая група и направо МАЧКАТ.Аиде сега метнете едно за carcass и soulfly и ще сте супер

  7. За Carcass ще го пуснем много скоро, а за Soulfly ще отложим за другия месец, за да направим нещо по-специално и експериментално ;-)

  8. Анонимен says:

    Само да кажа на автора че не съм съгласен за това което каза за мегадет.Вярно че supercollider не беше нищо особено Endgame и Thirteen са едни от наи добрите албуми на мегадет.хаиде моля без намеци от сорта на ''за разлика от някои други свои сценични връстници.'' и между другото да питам дали ще има нещо за новия dream theater

  9. Анонимен says:

    Undepth както винaги със силни удари под кръста за всички :P Ся ше ме накара и тоя албум да чуя.