TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Motörhead - Aftershock

Posted by Today's Metal Crew On вторник, октомври 15, 2013 2 коментара

Стилът: Heavy Metal/Rock'n'Roll
От/Год: Англия, 2013
Лейбъл: UDR
Отнема: ~47 минути


Ако една група е толкова стара, че дори някои мои познати, които считам за дърти не са били родени, когато групата се е формирала - значи въпросната банда е адски, ама адски стара. А когато същата е все още активна и продуктивна, значи има голяма вероятност името ѝ да е Motörhead. Безспорни легенди, обичани от няколко поколения фенове и вдъхновили няколко поколения музиканти. Повечето от сегашните ветерани и метъл чичаци са ги слушали, когато са били малки. Считай само с колко са напред Motörhead!

Добре, ясно е - Motörhead са рок-величия и наследството им е сред най-огромните в историята на тази музика. Но бай Леми и компания вече правят един и същи албум от няколко десетилетия насам. Не че нещо - те могат да си го позволят. Те никога не са били група с изтънчени арт-претенции и винаги са правели това, което могат най-добре - здрав, тежък, мръснишки рокендрол! И все пак, в последните години Motörhead вадят албуми като на конвейр - всичките си приличат, във всички има още от същото и е доста трудно да откроиш някакъв хит (както едно време бяха "Born To Raise Hell", "Overkill", "Ace of Spades", "The Game" и прочие). И все пак, в "Aftershock" има къде да покуфееш ("End of Time", "Heartbreaker", "Queen of the Damned", "Knife"), да покараш мотор, докато вятърът вее косата ти ("Do You Believe", "Keep Your Powder Dry", "Crying Shame"), или просто да изпиеш едно-пет уискита в някой задимен бар, където никой не спазва забраната за пушенето ("Lost Woman Blues", "Dust & Glass"). Но въпреки всичко това, и въпреки факта, че в албума няма лоши песни (би било грехота), не мога да излъжа и да кажа, че съм бясно впечатлен от "Aftershock". Просто този албум на Motörhead съм го чувал много пъти. И ако това беше коя да е друга група, без замисляне щях да ѝ прасна едно 3/10, да речем. Но Motörhead не са коя да е група.

Ако сте от хората, които не обичат промяната, "Aftershock" ще ви дойде добре. Но ако очаквате след 38 години на сцената Motörhead изведнъж да решат да експериментират и да се самонадминат, то тогава по-добре изобщо не си правете труда да си пускате новата им дългосвиреща творба. Или пък го сторете, но не гарантирам, че ще я помните след месец-два, най-вече защото нищо в нея не може да надскочи легендарно високата рокендрол летва, поставена от същата тази група много, много отдавна. А ако все пак очаквате това да се случи, значи успех и с очакването Стефка Костадинова утре да скочи 210. И жив и здрав да е Леми!

+ + + + +
Леми е тук, гласът му е дрезгав и бичи рокендрол - това е то албум на Motörhead!

- - - - -
Надали някой обективен фен ще си скъса ризата от удивление от този нов стар албум.
 
IF YOU LIKE
AC/DC, Accept, Judas Priest, Megadeth, Sodom, Saxon, BLS, ZZ Top и др.

Автор: Undepth
[N/A]

2 Response for the "Motörhead - Aftershock"

  1. Анонимен says:

    абе пичове да ви кажа по неясно ревио(иу-то ми е счупен) не бях чел досега.(нещо много нетипично за тоя саит)

  2. Анонимен says:

    Според мен ревюто е пределно ясно. Само дето автора май е малко пристрастен а? ;) .