TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

MyGrain - Planetary Breathing

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 07, 2013 1 коментара

Стилът: Modern Melodic Death Metal
От/Год: Финландия, 2013
Лейбъл: Spinefarm
Отнема: ~53 минути


Виж ти, как мина времето. Първото ревю на сайта някога беше за едноименния албум на MyGrain, но ето, че дойде време да обсъдим и новия им такъв. А това, честно казано, не ми е много лесно. Имам албума от около два месеца и все още не съм напълно убеден, че мога да си позволя да пиша за него. Но ако се забавя още малко и ще стане 2014-та, затова реших да действам, докато е време.

"Planetary Breathing" трябваше да излезе още през април, но бе отложен чак за края на следващото тримесечие, което доста попари ентусиазма ми по онова време и когато албумът излезе, за малко щях да пропусна събитието. И се радвам, че не го пропуснах, защото иначе щях да пропусна и прекрасните композиции, с които MyGrain са запълнили "Planetary Breathing". Без да изневеряват на типичния си стил, балансиращ на границата между модерния мелодет и пауър метъла, MyGrain са направили пореден интересен и многопластов албум, съчетаващ в себе си мелодия, агресия, електроника, епичност и техничен инструментал, без да използват каквито и да е "калъпи" за постройка на песните. И макар повечето песни в албума да са с дължина около 6 минути, те изобщо не натежават, а дори напротив - иска ти се да продължат дори още малко, за да чуеш какво още могат да допълнят MyGrain в тях.


Като очевидни хитови композиции веднага се очертават "Dreamscape" (още когато пуснаха тийзър през април казах, че това ще е хитът - и познах, yeah!), "Black Light Supernova" с нейните смазващи насечени рифове и заглавната (и епична) "Planetary Breathing". Не по-малко внимание заслужават и останалите парчета, между които, като една идея по-готини се открояват скоростните "Waking Up the Damned", "Mechanical Instinct" и "Rats in the Cradle". Мога да откроя и още 3 трака, но тогава ще съм откроил целия албум, затова ще си го спестя като ви акжа, че чисто и просто и в този албум на MyGrain няма слаби парчета.

Единствен недостатък на албума е, че не предразполага към безкрайно превъртане. Той е по-подходящ за няколко слушния, в което да откриеш колко е добър всъщност, но дали заради извънредната продължителнсот на песните, или заради друго, сам се хванах, че избягвам да си го пускам напоследък. Но пък виж, много ще се радвам, ако това ви се струва тъпа забележка и "Planetary Breathing" все още е плейъра ви.

+ + + + +
Многопластов албум без структурни клишета.
Зарибяваща смесица от агресия, мелодия, епичност, модерен мелодет, електроника и малко пауър метъл.
Великолепна китарна работа, изразена най-вече чрез страхотни сола.

- - - - -
Дължината от по 6 минути на трак може и да ви дойде малко в повече в дългосрочен план.
 
IF YOU LIKE
Mercenary, Scar Symmetry, Raunchy, Soilwork, Disarmonia Mundi и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

1 Response for the "MyGrain - Planetary Breathing"

  1. Анонимен says:

    Da popitam shte ima li review na Alter Bridge-Fortress,albyma naistina si zaslyjava?