TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

[OUTSIDE!] Dangerkids - Collapse

Posted by Today's Metal Crew On събота, октомври 05, 2013 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Rap Rock/Electronic
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Rise
Отнема: ~39 минути


Ако наличието на електроника и рапиране в тежката музика не ви се нрави, можете спокойно да пропуснете това ревю и тази банда, защото тези два елемента имат сериозна роля в музиката на Dangerkids. И все пак, няма да се издъним и да ви говорим за електро-рап албум - "Collapse" има метълкор и пост-хардкор основа, а ню метъл влиянията им навяват неизбежни асоциации с първите 2 албума на Linkin Park.

Представете си пътищата във вашия град. На места има паваж, другаде има дупки, къде има, къде няма пътна маркировка - и тъкмо когато си мислиш, че караш по хубав път - бааам! Двуметрова яма. Кажи-речи същото може да се каже и за "Collapse". Албумът върви много гладко и много добре, умело съчетавайки електроника, рапиране, тежки китари, бийтове, крясъци и чисти вокали. И ако приемем, че тази група от елементи ни допада, то тогава трудно ще открием слаба песен в албума. Дори повече - ще открием, че много от песните в "Collapse" притежават много голям хитов потенциал. Но ако погледнем с ушите (!) на по-праволинейния или безпристрастен метъл фен, нямам как да не открием и двумотревите ями, в които пропада "Collapse" понякога, тъкмо когато нещата са тръгнали добре.

Албумът може да се раздели на две. Половината песни следват нормалната структура: електроника, рапиране, китари, крясъци и мелодични припеви, като на места се чуват и симфонични или клавишни включвания ("Countdown", "Light Escapes", "Waking Up", "Cut Me Out"). В другата половина клишетата се разчупват и песни като "We're All In Danger" се оказват почти напълно лишени от рапиране и залагащи на повече метълкор звучене. "Destroy Yourself" пък е първата от двете по-бавни песни в албума, в която рапирането също е сведено до минимум, а "Unmade" е единствената чиста балада, която обаче е най-голямата дупка в албума от гледна точка на екстремния фен. Тя звучи повече като слаба песен на Linkin Park, в която някой е забравил да миксира и китарите. Почти същото се случва и в "Paper Thin", където обаче някой поне се сеща да пусне дисторшъна в края. Отделени остават двете излишни увертюри, но краткотата им ги прави лесно поносими и почти незабележими, така че няма нужда да се кахърим върху тях.

На момчетата много им личи, че са дебютанти, тъй като през повечето време залагат на едни и същи стари структури. Електрониката и рапирането също идват в повече на места, но пък от друга страна продукцията е на много високо ниво, вокалите са много точни и поне аз не мисля, че сходността в композициите е чак такъв минус, защото това не е стил, който чуваме всеки ден. Пък и ако се абстрахираме от това "как трябва" да звучи един албум, ще видим и очевидния потенциал на групата да се превърне в ново хитово име на модерната сцена, както се случи с колегите им по жанр от Falling In Reverse. Дотогава, ако ви липсва добрия стар Linkin Park, а последният Falling In Reverse ви е дошъл нанагорно - просто пробвайте с Dangerkids.

 
+ + + + +
Почти всеки трак притежава хитов потенциал.
Висококачествена продукция и 3 типа вокали на много високо ниво.
Сравнително проста, но много зарибяваща електроника.
Стил, който не можем да чуем всеки ден, особено изпълнен по такъв начин. 


- - - - -
В почти целия албум парчетата следват една и съща композиционна структура.
Рапирането и електрониката (за сметка на метъла) идват в повече.
"Dust" и "Cut Me Out" използват стар, готов диско sequence - чуйте го и тук, ако не вярвате.
 

IF YOU LIKE
Falling In Reverse, Linkin Park, Thousand Foot Krutch, Hollywood Undead и др.

Автор: [OUTSIDE!]
[N/A]

0 Response for the "[OUTSIDE!] Dangerkids - Collapse"