TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Winds of Plague - Resistance

Posted by Today's Metal Crew On неделя, октомври 27, 2013 0 коментара

Стилът: Symphonic Metalcore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Century Media
Отнема: ~34 минути


Тъкмо когато си мислех, че WOP вече нямат с какво да ме изненадат, те решиха да ме оборят и да засилят своя и без това тежък метълкор с още повече агресия и мощ. И макар "Resistance" да не е особено иновативен или революционен, не мога да си представя как някой метълкор фен би казал лоша дума за него. Тежък саунд, ниски крясъци, опустошителни брейкдауни, сносна китарна работа и малко симфо-елементи - как да кажеш "не" на такава комбинация?

Това е албум, който на живо със сигурност ще предизвика големи мелета пред сцената. След като отворим портите му с "Open the Gates of Hell", размятаме крайници по време на злокобния брейкдаун в края на "Sewer Mouth" (с гост-вокали от Винсънт Бенет от The Acacia Strain) и избеснеем на вдъхващото енергия дуо "One Foot In the Grave" и красноречивата "Time To Reap", ще знаем, че Winds of Plague са си свършили работата повече от добре. Като добавим още скоростния хардкор в "United Through Hatred", откровения деткор в "No Man Is My Master" и дългия над 6 минути закриващ трак "Snake Eyes" (с гост-вокали от Fronz от Attila), стигаме до логичното заключение, че "Resistance" предразполага към много касапница.

Основният и много силно забележим проблем на албума е, че е сравнително еднообразен. По някое време брейкдауните вече звучат много познато, китаристите сякаш забравят, че могат да си мърдат ръцете и малко повече по грифовете (без мръснишки интерпретации, моля - бел. ред.), а симфоничните партии се включват рядко и като фон, вместо да направят нещата съвсем епични. Въпреки това "Resistance" остава един много здрав и агресивен метълкор албум, който дори и да не се хареса на по-претенциозните фенове на жанра, със сигурност ще разпали желанието на слушателя я да си обърне бюрото, я да направи мош в рейса, я яростно да стъпче хлебарка на пода с такава сила, че да падне при съседите си от долния етаж.

+ + + + +
Зверски тежък звук, мощни крясъци, агресивни китари и опустошителни брейкдауни.
Метълкор, хардкор, деткор и скорост - без нито грам лигавщини и разчувстване.
Приятни симфонични включвания - навсякъде, където ги има.

- - - - -
Сравнително еднообразен като цяло.
Китарите можеха и да са по-интересни, а симфо-партиите - много повече като количество.

IF YOU LIKE
Carnifex, All Shall Perish, Whitechapel, For Today, Attila, ABRB и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , ,

0 Response for the "Winds of Plague - Resistance"