TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Browning - 2011 - Burn This World

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 07, 2011 1 коментара

Стил......: Electronic/Deathcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Earache Records
Отнема....: ~43 минути 

www.myspace.com/thebrowningproject

Колко много време съм си мечтал за този момент, в който най-накрая ще мога да се насладя на добре направен електро-деткор! Ето, че най-накрая моментът дойде! Без изгъзици, без крякане, без рехави синтове, с мощна продукция и саунд, с идея и с хъс! Време беше!

Направо ми иде да се просълзя от щастие, защото The Browning най-накрая направиха това, което много други опитваха през годините, но все се проваляха някъде по пътя. Единствено за немците от We Butter The Bread With Butter можем да кажем, че са напипали правилната формула, но те пък, колкото и да са яки, не подхождат с кой знае каква сериозност към това, което правят.

"Burn This World" съчетава в себе си метълкор и деткор с огромно количество електроника, транскор и дори елементи на дъбстеп. И тъй като знам, че се чудите - не, чисти вокали и поп-елементи в този албум няма. Само тежки, насечени рифове, всепомитащи брейкдауни, здрави бийтове, епични електронни лийдове и мрачна футуристична атмосфера, в която ще се потопите още от първата минута.

Най-важната роля в "Burn This World", както вероятно се досещате, играе електрониката. Макар и всеки един елемент в албума да е важен и неделим от "цялото", електрониката просто е на едно вездесъщо ниво. Тук не става дума за обикновени бийтове и нашлякани произволно семпли, а за изключително сложна и професионална работа от страна на вокалиста и клавирист Джони Макбий (ex-As Blood Runs Black), както и на всеки друг, занимавал се с електро-лийдовете в този албум. Доказателствата идват сами в песни като умопомрачителната "Bloodlust", дъбстеп-ориентираната "Ashamed", оркестралните партии в "Burn This World" и хардстайл-подведената "Time Will Tell".

Честно казано, в моменти като този не ми достига речникът, за да ви опиша колко точно е добър този албум и за каква перфектна комбинация от екстремна музика и електроника става дума. The Browning чисто и просто вдигат летвата за всички, при това адски високо. Затова в никакъв случай не подминавайте този албум! Купете си го (няма и $30 заедно с тениска и доставка) и му се насладете в пълния му блясък. Защото тази банда я чака страхотно бъдеще, ако продължава в същия дух.

+ + + + Плюсове.......:
Първият наистина успешен опит за съчетаване на деткор с електроника.
Невероятна електроника, жестоки брейкдауни и дебел наръч от разнообразни елементи.
Мрачна, футуристична атмосфера. Просто... mindblowing!
Нито грам лигавщини.

- - - - Минуси........:
Възможни са само субективни такива.

Подходящо за фенове на:
WBTBWB, Place Your Bets, ABRB, Attack Attack!, Abandon All Ships и др.
Автор: Zorn
-=10/10=-

1 Response for the "The Browning - 2011 - Burn This World"

  1. Анонимен says:

    Оценката х10 е напълно заслужена :) А като коментар няма каккво да допълня освен,че като слушам албума направо съм в безтегловност...