TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Red Hot Chili Peppers - 2011 - I'm With You

Posted by Today's Metal Crew On неделя, септември 04, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative/Funk Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Warner
Отнема....: ~59 минути 

www.myspace.com/redhotchilipeppers

        5 години по-късно и един великолепен китарист по-малко. Red Hot Chili Peppers са отново на голямата сцена! Една изключително известна и стара (28 годишна!) група, оказала голямо внимание върху рок музиката като цяло, издава своя юбилеен десети албум. И определено не разочарова. 
        Като за начало ви съветвам да не подходите към слушането на I'm With You с негативно отношение спрямо новия китарист Джош Клингхофър - той пасва като дялан камък в бандата. Без да се натрапва, той върши доста добре своята работа и потъва (в положителен смисъл) в чудната хармония, която по принцип си струи от RHCP. 
        Но нека обърнем внимание на материала в "I'm With You" и на по-интересните тракове в него. Откриващото парче "Monarchy of Roses" може би не е най-добрият възможен старт за албума. "Factory of Faith" би била по-удачен вариант за начало - тя избухва със страховит бас от Флий и наистина готино блъскане от страна на Чад. Вокалите са много надъхващи, а Джош с лекото си "побутване" оттук-оттам прави песента адски добра. "Brendan's Death Song" пък е... лична. Посветена е на дългогодишен приятел на групата, балада е, дълга е, а накрая даже става и досадничка, но май посланието в нея е по-важното в случая. "Ethiopia" влиза в категорията "доста приятни" - хармонична, с много готин ритъм по време на припева и направена по онази специална формула, с която RHCP са сътворили повечето си големи хитове. Само че не тя, а "The Adventures of Rain Dance Maggie" беше първият сингъл към албума. Песен с готин бас и добри вокали, но... тук точките обира Джош, който с уместните си включвания отличава песента, особено по време на припева. "Did I Let You Know" обаче ме изненада с нещо интересно - има едно специфично... самба звучене. Не знам доколко самбата е добра подправка към който и да е рок албум, но каквото и да си говорим, парчето е доста интересно и нестандартно. Най-хубавото в нея всъщност са беквокалите на Джош в припева - е мамка му, страхотни са! Честно казано, струва ми се, че гласът му би паснал добре дори в някоя мело-метълкор банда, без майтап. Но да не се отплесваме. "Even You, Brutus?" е още един неочакван, но сполучлив трак. Има рапиране, има ярост, има чувство, има вкарано и чудесно пиано, което автоамтично я прави друг потенциален хит. "Meet Me At the Corner", която макар и да влиза в групата на немалкото бавни и увличащи песни в този албум, се откроява с изключително стабилно включване на Флий и направо успокояващи вокали от Антъни. Удоволствие за слуховите сетива е и плавното преливане на ритъма в припева. Освен всичко друго, цял куплет тук е изпят от Джош. Вече си казах мнението за вокалните му качества, няма да се повтарям. Така бавно и полека стигаме до закриващата "Dance, Dance, Dance", която също като откриващия трак не е нищо особено. Става да си я слушате в колата, но е някак безлична и клоняща към досадна с това "денс денс денс" в припева.
        Като цяло, "I'm With You" не изненадва особено и може би има малко бавни песни в повечко, но как иначе се постига цял час материал? Във всички случаи обаче Red Hot Chili Peppers си знаят работата и макар това да не е най-добрият албум в кариерата им, той ще задоволи (почти) напълно глада ви за нов материал. Отпуснете се в прегръдката на професионалистите, изпънете си краката и просто се наслаждавайте!

+ + + + Плюсове.......:
Пичовете звучат великолепно сработени, as always.
Час материал, който да даде по нещичко на всеки фен.
Джош пасва перфектно в бандата!

- - - - Минуси........:
Доста от песните стават досадни към края си, а други са доста безлични.
Вокалите на новака трябваше да са по-застъпени, ама...
Остава усещането, че старите кучета не са си дали много зор.

Подходящо за фенове на:
John Frusciante, Foo Fighters, Audioslave, Aerosmith и др.
Автор: Dexter
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Red Hot Chili Peppers - 2011 - I'm With You"