TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

J.B.O. - 2011 - Killeralbum

Posted by Today's Metal Crew On вторник, септември 27, 2011 0 коментара

Стил......: Rock'n'Roll/Comedy/Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Megapress Records
Отнема....: ~43 минути 

www.facebook.com/kickersofass

        J.B.O. не са просто поредната хеви метъл група или дори просто поредната "комедийна" хеви метъл група. J.B.O. е една от най-обичаните групи в Германия, защото вече над 20 години предлага на феновете си качествена музика и забавление във всеки свой нов диск. Групата е пародирала голяма част от най-популярните групи и изпълнители на метъл, рок и поп-сцената, макар че тези времена за J.B.O. вече отминаха и в последно време те залагат предимно на свое авторско творчество. И въпреки че сами виждате пародията на Еди на обложката, не се бойте - в албума няма пародии на Iron Maiden. Така че, драги Maiden фенове, не бързайте да се чувствате обидени.
        Но да си дойдем на думата. Тези от вас, които досега не са се сблъсквали с музиката на James Blast Orchester, сигурно ще останат доста изненадани от стиловото разнообразие, което ще ги залее от "Killeralbum". Така например "Dr. Met" представлява рокендрол възпяване на хеви метъла (!), "Rock 'n' Roll Märtyrer" е висококачествен хард-рок, а "Killer" убива с... траш метъл и наистина, ама наистина убийствен основен Overkill-ски риф. "Dadadidadadadei" е балада, осмиваща начина, по който се правят съвременните балади, a "Drei Akkorde" сама подсказва точно колко акорда ви очакват в нея. "Ich Bin Dein" със своите електронни елементи и тежки китари пък може да влезе в графата "Neue Deutsche Härte", а "Kalaschnikow" от своя страна е отбелязана като "нашият принос към дебата за насилственото налагане на мир" и е сред най-забавните песни в албума. "Drei Tage Blau" пък предствлява нещо като фънк-метъл, а закриващата "Nein Mann" е игрива песничка със специалното участие на кака ви Доро Пеш.
        Дори да не знаете немски обаче, определено ще има на какво да се насладите в "Killeralbum". Продукцията на албума е на доста високо ниво, като открояващо се силни отново са ударните инструменти, които могат да служат за примeр на много банди как точно трябва да звучат едни барабани през 2011-та година.
        Проблеми обаче също не липсват, особено във втората половина на албума, където ще се сблъскате с леко странни песни като "Jenseits" и "Heimatlied". Нека това обаче не ви спира да изслушате албума до края.
        В крайна сметка, "Killeralbum" може да ви доенсе много куфеене, много припяване, много забавление и добро настроение. Това се дължи най-вече на факта, че J.B.O. винаги правят музиката си за забавление и с искрено удоволствие, без каквито и да е претенции и взимане насериозно. Дайте им шанс, макар и да съм 100% сигурен, че няма как да харесате абсолютно всички песни в албума.

+ + + + Плюсове.......:
Адски приятен за слушане и напълно неангажиращ.
Голямо стилово разнообразие.
Много добра и качествена продукция.

- - - - Минуси........:
Ако не разбирате немски, ще ви е доста по-безинтересно да го слушате.
Втората половина на албума е осезаемо по-слаба (и леко странна) от първата.

Подходящо за фенове на:
Die Ärzte, Böhse Onkelz, Knorkator, Onkel Tom и др.
Автор: Testset/BGMario
Превод: Replica
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "J.B.O. - 2011 - Killeralbum"