TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Rise Against - The Black Market

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юли 21, 2014 3 коментара

Стилът: Punk Rock
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: DGC/Interscope
Отнема: ~46 минути 


Rise Against са ми може би най-любимата пънк рок банда в момента, редом с The Offsrping, на чиито концерт пък одобрително клатех глава при вида на други хора с тениски на Rise Against. Неведнъж съм спорил и с разни хора дали "Endgame" е добър, като основният довод "против" беше, че "групата вече не звучи като преди". Това обаче е нормално и за мен албумът бе стабилно силен. Много ми се иска да кажа същото и за "The Black Market", но ми е трудно. И не защото албумът "не е като старите", а защото на много от парчетата в него им липсва хъс и заряд, каквито Rise Against по принцип винаги са имали в изобилие. И все пак...

... албумът е добър. Не може да се отрече, че песни като хитовия сингъл "I Don't Want To Be Here Anymore", тежката "The Eco-Terrorist In Me", "A Beautiful Indifference" и "Awake Too Long" са достатъчно силни, за да изкарат албума над средното ниво. Акустичната "People Live Here" пък е толкова въздействаща и има толкова силен текст, че ако албумът завършваше с нея, щеше да ме остави в дълъг мрачен размисъл за тъпите религиозни войни. Албумът като цяло е пълен с хубави и смислени текстове на различни важни теми (политика, религия, войни, екология, трафик на хора и органи, наркотици и други), но това е нещо, което сме свикнали винаги да очакваме от Rise Against.

Основното ми недоволство, че "The Black Market" е прекалено лек и твърде обикновен като за техен албум. Така например, "Tragedy + Time" е приятно мелодично парче, но леко отива към поп-пънк, в "Methadone" няма нито една "кука", която да извади парчето от посредствеността, а "Zero Visibility" носи далечен Rolling Stones-ки дух, но като цяло не развива явния си потенциал докрай. Повечето други парчета също неса лоши (не бих казал, че има откровено слабо такова, освен "Methadone"), но не са и на очакваното високо ниво за групата.

"The Black Market" е поредният албум на Rise Against, който с удоволствие ще добавя в колекцията си, но за пръв път ще се съглася с по-старите фенове и ще кажа, че по-ранното звучене на групата започва да ми липсва. Липсват още безспорни хитове като "I Don't WanT To Be Here Anymore", или "Satellites" и "Help Is on the Way" от предния албум. Но отново, с риск да се потретя и почетворя - албумът е добър и си заслужава слушането, пък дори и да не е най-добрия, който Rise Against някога са вадили.


+ + + + +
Мелодичен, жив, динамичен и подобаващо раздвижващ албум.
Висококачествена продукция и кристален звук с акцент върху всеки инструмент.
Ясни, конкретни и най-вече стойностни лирически послания.

- - - - -
Липса на достатъчно тежест, достатъчно хъс/заряд и достатъчно "хитовост".
Прекалено обикновен на места, което някак... не е окей за Rise Against.

IF YOU LIKE
The Offsprng, Anti-Flag, Foo Fighters, Pennywise, Sum 41 и др.

Автор: Stahley
[6.5/10]

Categories: , , , , , ,

3 Response for the "Rise Against - The Black Market"

  1. Unknown says:

    Напълно си заслужава оценката. Не впечатлява кой знае колко, липсва енергията, но пък става за слушане. Нещо за Ill Nino и Godsmack подготвилили сте? Ще ми е интересно да прочета и вашето мнение особено за първите...

  2. Анонимен says:

    Пореден хирургически точен анализ на албум. Понякога се излагате, ама като сте точни, поне сте точни докрай. Само половинкат аотгоре ми се струва пресилена от фенщината на автора ама нема лошо :3

  3. Анонимен says:

    Ако това наричаш пънк, стой далеч от The Clash, Moderat Likvidation, Crass, Discharge...