TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Wolves At The Gate - VxV

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 09, 2014 1 коментара

Стилът: Christian Metalcore
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Solid State Records
Отнема: ~47 минути 


Да си призная, избщо не бях изненадан от този нов албум на Wolves at the Gate. Групата направи точно това, което се очакваше от нея - един изключително силен албум, който е поне една крачка нагоре в кариерата на бандата във всяко отношение. Инструменталът - по-зарибяващ и изпипан от преди; звукът - кристален; вокалите - отново на максимално високо ниво; идеите - по-интересни и разнообразни дори от смелите и сполучливи такива от "Captors"!

Както вече казах, WATG не успяха изобщо да ме изненадат и групата ми предлага в "VxV" точно това, което очаквах да чуя - съвременен, тежък, изпипан, китарно ориентиран и едновременно много мелодичен метълкор. Едноименното интро ни потапя в атмосферата на албума и неговото послание (християнската тематика е засегната още по-силно, но все пак тук обръщаме повече внимание на музиката). След "VxV", "Wake Up" направо избухва с мощта си и дава заявка за най-тежка песен в албума. Първият сингъл "Dust to Dust" продължава тежкия и директен подход, като агресивните чисти вокали ѝ подхождат идеално, а брейкдаунът след средата е направо смазващ! В "Return" и "Relief" темпото леко се успокоява, но само за кратко. Екстремни части се редуват с дълги спокойни пасажи и от това се усеща едно много приятно и необходимо разнообразие.

"The Bird and the Snake" е по-лиричен трак, който слага край на по-агресивната първа половина на албума. В "Captors" първата половина бе осезаемо по-добра, но тук явно бандата е поизпипала повече детайлите и нещата вече не седят така. Още от тази песен чуваме колко добре момчетата комбинират леки и сравнително бавни пасажи, а после изведнъж ни пращат в някой супер агресивен момент, докато не се появи отново "спирачката", която да забави темпото и завърши песента грандиозно. Страхотният риф и открояващ се бас в "Rest" носят един леко рокаджийски дух на песента, супер надъхващ припев и тя за кратко се превърна в мой нов фаворит до момента (!). "East To West" отново забавя темпото и влиза в ролята на второ баладично парче, като пианото, макар и да е малко, играе съществена роля в песента. "Wild Heart" и "The Convicted" връщат бързината и тежестта, а първата се превърна и в новия ми фаворит с изключителния синхрон между двамата вокалисти в припева, но това продължи само до края на песента. "Majesty In Misery" успя да измести предното парче в класацията ми и макар двете да имат сходно звучене, чистите вокали във втората са просто страхотни. Всичко обаче някак остана на заден план, когато дойде епичният финал "The Father’s Bargain". Оказа се, че WATG отново са оставили най-хубавото за десерт. Песента започва с лирично послание, но бързо се разгръща и се превръща не само в най-доброто и разнообразно парче в албума, а и в цялата дискография на групата. Песента се променя почти непрекъснато, докато разказва за това как греховете на човечеството се изсипват върху Христос. Би ми отнело прекалено много време и място, за да ви запозная с песента, затова по-добре я чуйте сами. И без това WATG трудно можеха да направят по-добър завършек на албума.

Много ми беше трудно да ви разкажа накратко какво се случва в този толкова силен албуми. Отново се случи така, че споменах всяка песен, но в случая това беше неизбежно, защото този албум става все по-добър с всеки изминал трак. По мое скромно мнение точно това трябва да е лицето на жанра в днешно време и точно така трябва да звучи този стил през 2014-та. Метълкор за всеки вкус, без забележки! А ако все още не съм ви убедил в това, можете веднага да посетите канала на Solid State Records в Youtube, които са качили албума за безплатно преслушване и да се уверите, че не се опитвам да ви подхлъзна.


+ + + + +
Еволюирало и зряло звучене, идеално смесващо агресия и мелодия.
Безпогрешни и много разнообразни вокали и от двамата вокалисти.
Интересни, разнообразни и нестереотипни композиции.
Много силен и добре синхронизиран инструментал с кристално чист звук.
Слаби песни няма, а всяка следваща е добра поне колкото предходната.


- - - - -
Не особено подходящ за атеисти (да речем) поради силните си религиозни послания. 

IF YOU LIKE
For Today, Bury Tomorrow, Adestria, Beartooth, FFAK, ABR и др.

Автор: Reksy
[9/10]

1 Response for the "Wolves At The Gate - VxV"

  1. Анонимен says:

    Алабума не за 9 приятел слушах го поне 10 пати е горе долу като за 7.5/10 оценка лично мое мнение.:)