TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Subscribe - This Moment Will Soon Be Gone

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юли 27, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative/Progressive Metal
От/Год: Унгария, 2014
Лейбъл: Supersize Recordings
Отнема: ~48 минути 


Доста често споменавам обложките на албумите в текстовете си, но истината e, че те са много важни и честно казано - щях да подмина този албум, ако не беше готиния му, цветен и хващащ окото артуърк. Той обаче не само ни подканва да чуем този албум, а и ни подсказва каква атмосфера и какви усещания ще ни донесе съдържанието зад него.

Още след първата песен разбираме колко разнообразни и трудно обясними с думи са песните на бандата. Нещото, което обаче блести най-много са вокалите. Екстремните са особено силни, но ми е много трудно да ги обясня с думи, затова по-добре чуйте отварящия трак "Gazing". Възможно е тези 4 минути да минат неусетно и в мисли от сорта на: "Tова е малко странно, но пък е супер готино". А ако случайно не е така, то тогава зарязвайте ревюто и групата - не са за вас. Друго нещо, което прави впечатление, са страхотните (и преобладаващи в албума) чисти вокали. Изобщо всичко, което правят Балинт Ксонгор (водещ на най-популярното онлайн рок/метъл шоу в Унгария) и Мате Тилк зад микрофоните им се получава добре, задържа интереса и ни кара да припяваме заедно с тях. 

Инструменталът също е на високо ниво - разчупен и нетрадицонен. Китарите са отчетливи и ясни, но басът е истинският струнен герой в този албум, защото играе важна роля не само като част от ритъм секцията, но често се включва и на преден план. Електроника почти няма, като тя влиза рядко и от много заден план, колкото да "подкрепи" ритъм секцията. Леко авангардното и "етно" звучене пък прави албума още по-интересен и труден за сравнение с която и да е друга банда. Най-интересно става малко преди средата именно заради авангардността в "Run to the City" и изпятата на унгарски "Tépj Függönyt" (която някак си припявах, макар да не разбирах и думичка от текста ѝ). Следващата "The Trice", която е и една от любимите ми в албума, залага на по-бавно темпо, което достига своя пик в "We Are Stardust". Лекото ѝ и малко сладникаво темпо ни изпраща на пъстроцветно космическо пътешествие, но последната "Obsessive Compulsive" (дълго над 7 минути) компенсира с тежест за един подобаващ завършек на албума. Екстремните вокали отново се включват, при това с леко предимство над чистите, с което ни подсещат, че този албум може и да няма крещяща нужда от крещящи вокали, но пък звучи много по-интересно с тях и липсата им в повечето песни си е чист пропуск.

"This Moment Will Soon Be Gone" е интересен, разнообразен, различен, мелодичен и цветен албум, идеален за почитателите на по-разчупения метъл. Силно го препоръчвам на всички фенове на по-авангардните и метъл експерименти и както гласи заглавието - слушайте докато е време, защото и този момент скоро ще отмине.


+ + + + +
Голямо разнообразие, разчупеност и готина атмосфера.
Всеки отделен елемент има важна роля в музиката в албума.
Вокалите на Ксонгор и Тилк са на много добро ниво.
Без слаба или дори средняшка композиция.
Много готина обложка и подходящо заглавие.


- - - - -
Има малко "изморяващ ефект" заради честите промени в темпото и многото ноти.
Повече екстремни вокали щяха да направят албума дори по-интересен.
Става прекалено лек и ефирен на места. 


IF YOU LIKE
Tool, Deftones, A Perfect Circle, Karnivool, Кълн, Rootwater и др.

Автор: Reksy
[7.5/10]

0 Response for the "Subscribe - This Moment Will Soon Be Gone"