TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Starset - Transmissions

Posted by Today's Metal Crew On събота, юли 05, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal/Electronic
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Razor & Tie
Отнема: ~60 минути 


Шефът ми (в основната ми работа) обича да казва, че намира звездите още преди да са станали такива, защото надушва таланта от разстояние. И не че нещо се хваля, но още когато Starset имаха 90 харесвания в своя Facebook бях 100% убеден, че тази група я чака светло бъдеще в голям лейбъл (както скоро ще стане и с From Ashes To New, но за тях ще говорим друг път). Така и стана. Starset вече са под крилото на Razor & Tie, издават дебютния си албум и към момента на написване на това ревю имат над 17000 харесвания на FB страницата си, събрани само за около половин година.

Starset съчетават алтърнатив рок с електронни и симфонични елементи. Хитът, с който пробиха моментално се нарича "My Demons", а като такива се очертават още "Carnivore" и отварящата същинската част на албума "Down With the Fallen". Все така добри, но с не чак толкова хитов потенциал в "Transmissions" се открояват "It Has Begun", баладичната "Let It Die" и мрачният и тежък 6-минутен финал "Rise And Fall". Другата половина от албума, макар и нелоша, e пренебрежима, което е малко разочароващо, имайки предвид огромните очаквания, с които подходих в началото. Starset са една от малкото групи в последно време, които съчетават добре алтърнатив рок с електронни и симфонични елементи, затова няма да крия, че очаквах повече от "Transmissions". Уви, парчета като "Dark On Me", "Antigravity" и "Telescope" сериозно се опитаха да ме съсипят от скука и то не само защото в тях почти няма китари, а просто защото са скучни като композиции.

Това е група, към чиито творби със сигурност ще гледам с очакване и интерес завбъдеще. Както казах и горе, следя пътя на групата още от самото ѝ начало и виждам огромен потенциал, който би могъл да превърне Starset в едно от новите големи имена на американската алтернативна сцена. Той обаче все още не е развит напълно. Музиката в "Transmissions" има нужда от повече китари, които пък трябва да са с по-силен, ясен и тежък звук, а вокалите на Дъстин Бейтс са достатъчно добри, за да се лишат от ненужно многото ефекти. Малко повече крещене също би било добре дошло, защото в момента е толкова епизодично, че спокойно може да го пропуснете, ако се разсеете за 3 секунди. Оттам нататък май всичко върви по план. Обществото "Starset" е формирано и тепърва ще расте. Остава да видим колко.


+ + + + +
Футуристичен звук, смесващ добре алтърнатив със симфонични и електронни елементи.
Няколко изненадващо добри хитови парчета, особено като за дебютен албум.
Дъстин Бейтс има страшно подходящи за този жанр вокали.

Има атмосфера, има цялост, има завършеност - чудесна сработеност като за дебют.

- - - - -
Близо половината албум е прекалено обикновен... или бавен... или и двете.
Китарите са прекалено тихи на места, а в дълги периоди изобщо ги няма.
Няма нужда от толкова ефекти във вокалите, по-добре да имаше повече крещене. 


IF YOU LIKE
Skillet, Red, Nine Lashes, Downplay, Breaking Benjamin, TFK, LP и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Starset - Transmissions"