TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Breaking Benjamin - Dark Before Dawn

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юни 11, 2015 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal/Post-Grunge
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Century Media
Отнема: ~43 минути


Шест години по-късно, Breaking Benjamin се завръщат с нов албум и нов състав. От някогашната група е останал само Бенджамин Бърнли, така че спокойно можем да третираме "Dark Before Dawn" и като албум на съвсем нова, различна група. И по-добре да го направим, защото иначе ще се оплетем в безкрайни сравнения с миналото, от които просто няма какво да спечелим. Иначе да, това е онзи "типичен" алтърнатив, с който сме свикнали да асоциираме изобщо този жанр. Но това далеч не значи, че това е нещо лошо. BB са едно от имената, които направиха този тип алтърнатив и пост-гръндж толкова популярен, че още има хиляди групи, които, вдъхновени от BB, свирят точно в този стил.

Breaking Benjamin не изненадват с "Dark Before Dawn" и честно казано не помня някога изобщо да са го правили. Още от типичния хитов радио-сингъл "Failure" стана ясно на всички, че въпреки новия състав, стилът на BB няма да се промени и няма да изненада нито старите фенове, нито тези, които за пръв път ги чуват. Със същия успех като сингли могат да излязат и следващите в траклиста "Angels Fall", "Breaking the Silence" и "Hollow", която за момента се очертава като фенски фаворит. "Close To Heaven" е друга готина песен, която обаче звучи много силно вдъхновена от Metallica, особено малко след 50-тата си секунда и текста "So I'll stay unforgiven...". Там дори гласът на Бенджамин рязко заприличва на този на Джеймс Хетфилд.

Втората половина на албума започва с "Bury Me Alive", която обаче е и единствената по-интересна песен в нея редом с "Defeated". Тук съм склонен да се съглася с критиците, които намират много "прекалено обикновени" песни в албума и те са струпани в тази втора част. "The Great Divide" сякаш вече съм я чувал 3000 пъти, "Ashes of Eden" е скучна и празна откъм съдържание, а аутрото "Dawn" в общи линии е излишно.

С две думи, в този нов албум има няколко потенциални радио хита, но за сметка на това за пореден път няма никакви изненади и нищо, което вече да не сме чували и от тази, и от много други групи в последните 15-ина години. Хубаво е обаче отново да чуем гласа на Бенджамин Бърнли в неговата си група и в неговия си стил. И точно затова надали ще има дори един алтърнатив и пост-гръндж фен, който да подмине "Dark Before Dawn".
 
+ + + + +
Една от най-обичаните групи в жанра се съживи и това само по себе си е страхотна новина.
Половината албум е съставен от хитово звучащи песни, които спокойно можеха и да са сингли.
Готин и плътен китарен звук и като цяло - учудващо добър инструментал от страна на новите членове.


- - - - -
Нищо ново и нечувано.
Доста пълнеж във втората половина на албума.

 
IF YOU LIKE
Red, Shinedown, 3DG, Seether, TOAD, Evans Blue, Skillet, Crossfade  и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Breaking Benjamin - Dark Before Dawn"