TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Nekorgoblikon - Heavy Meta

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юни 01, 2015 0 коментара

Стилът: Avant-Garde/Power/MDM
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Mystery Box
Отнема: ~36 минути


Това е една от групите, за които нямам достатъчно силни думи, с които да убедя другите, че си заслужава да бъде чута. Nekrogoblikon са авангардни, мелодични, тежки, забавни и свежи - кобминация, която все по-рядко се чува в наши дни. В свят, в който всички гледат да звучат "по калъп", Nekorgoblikon правят всичко възможно да звучат различно - и успяват. Музиката им представлява авангардна смесица от мелодичен дет, блек, пауър метъл, електроника и какво ли още не. И новият им албум "Heavy Meta" е идеален повод да се запознаете с музиката им.

Ако вече сте чули "We Need a Gimmick" и "Full Body Xplosion", значи вече имате идея какво може да очаквате от албума, но вътре има дори по-шантави песни, а клавишните играят още по-важна роля за постигането на тази странна авангардност, която цари из албума. Тя се поддържа най-вече от песни като "We've had Enough", галопиращата "Bring Us More", "Mood Swing" и супер свежата "Let's Get Fucked", в която специално участие взима и Andrew W.K., като въпросният трак е и сред най-готините в "Heavy Meta". Като по-мрачни (но не по-сериозни) пък се открояват "The End of Infinity", "Snax & Violence" и по-разчупената "Atlantis". За финал е оставен своеобразният нов химн на групата "Nekrogoblikon", в който има от всичко по малко - здрави китари, циркова музика и супер мелодичен припев. Страхотен завършек за един страхотен албум.

Nekrogoblikon не се взимат прекалено насериозно и точно затова са успели да направят нещо толкова свежо и готино като "Heavy Meta". Албумът се слуша на един дъх, задържа интереса, омръзва бавно и определено предразполага към искане на още и повторно пускане - все неща, които все по-рядко мога да кажа дори за албумите на големи и доказани групи. Вярно, може би не всеки ще понесе леко гоблинските вокали, но затова има и включвания на чисти такива отвреме навреме. Както и да го гледам обаче, "Heavy Meta" е едно от най-интересните неща, излизали в тази първа половина на 2015-та. Задължително му хвърлете едно ухо, особено ако си падате по по-авангардните неща в метъла.
 
+ + + + +
Тежък, мелодичен, свеж, забавен, авангарден, театрален, интересен.
Разнообразен, бавно омръзващ и изключително подходящ за многократно слушане.
Нетрадиционни композиции в труден за определяне стил. 

- - - - -
Гоблинските вокали може би идват мааалко в повече по някое време, а и са доста неразбираеми.
В опита си да "разчупят" допълнително някои песни, пичовете малко са ги "счупили".
 
IF YOU LIKE
Troldhaugen, Diablo Swing Orchestra, Trollfest, Dethklok, GLoryhammer и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

0 Response for the "Nekorgoblikon - Heavy Meta"