TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Richy Nix - Fearless

Posted by Today's Metal Crew On петък, юни 19, 2015 0 коментара

Стилът: Alternative/Rapcore/Electornic
От/Год: Канада, 2015
Лейбъл: FiXT
Отнема: ~50 минути


Рап, рок, метъл, електроника - това са четирите стълба, върху които Richy Nix създава своята музика и които украсява с елементи на алтърнатив, метълкор и дори малко поп и dnb. В основата на всичко стои рапкора, а Ричи рапира, пее и крещи с еднаква увереност. Той обаче не само пее, но и записва сам и всичката музика за проекта си.

Дали защото харесвам тежка музика, или просто защото фактите са си факти, най-тежките песни в албума са и най-добрите в него. Една такава песен е "Erase You", която преминава в здрав метълкор към края си и която закономерно бе пусната като сингъл. След привидно спокойното си начало пък, "Revenge" почва да мачка с тежък насечен риф и бързо рапиране, като по подобен начин (но с по-бавно и мачкащо темпо) е построена и "Your Time Is Over". 11-минутният финален епос "Love, Loyalty & Respect" с своето оркестрално начало и тежки китари също е сред най-тежките в албума и почти сигурно ще се превърне във фенски фаворит. Без да преувеличавам, това е най-добрата песен не само в албума, но и която Richy Nix някога изобщо е създавал. Тя обаче свършва към 8-ата си минута, след която малко отникъде се включва кънтри цигулка и китара и започва един напълно непредизвикан кънтри инструментал. Ако имате хамбар, пълен със сено и празнувате края на жътвата в американския Среден Запад от XIX век - инструменталчето ще ви дойде тамън!

С хитов потенциал се откроява друг сингъл - "Senseless", който може би най-добре представя цялостното звучене на албума. В този дух звучат още "Black Heart", "Psycho" (макар и с нейните леки dnb влияния) и "Coward", която в началото си определено ми напомни за звученето на Fear Nuttin Band. "Watch Over Us" и "I'll Be King" пък са най-леките песни в албума и включват себе си най-много поп-елементи.

Накратко - "Fearless" е готин и свеж албум и не е никак задължително да сте слушали Richy Nix преди това, за да се изкефите на новото му творение. Повечето песни обаче следват една и съща формула (рапиране, мелодични припеви, малко крещене) и от това започва да се усеща, че албумът е малко еднообразен. Това обаче е разбираемо, тъй като все пак става дума за one-man-band. Някои песни пък звучат направо безлично и/или скучно, но тракове като "Erase You" и "Love, Loyalty & Respect" компенсират повече от добре. Затова не му мислете много, ако харесвате групи като тези в списъка по-долу, защото рядко може да срещнете подобна добра музика, съчетаваща тези жанрове, особено пък правена от сам човек.
 
+ + + + +
Много свеж, готин, зарибяващ и стилово разнообразен албум.
Първокласно рапиране, добри мелодични вокали и здрави метълкор крясъци.
Доста песни с хитов и/или силно разкуфяващ потенциал.
Рядко се случва сам човек, пък бил той и мултиинструменталист, да се справя толкова добре. 

- - - - -
Еднообразни композиционни постройки.
2-3 много безлични трака.
 
IF YOU LIKE
Hollywood Undead, Avery Watts, Celldweller, Linkin Park, Subkulture и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Richy Nix - Fearless"