TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bring Me The Horizon - Amo

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 21, 2019 6 коментара

ЖАНР: Hipster Bullshit
ОТ/Д: Англия | 25.01.2019
ЛЕЙБЪЛ: RCA Records
ОТНЕМА: ~52 минути

Какво се случи с тая група? Къде сбъркахме? С какво заслужихме това? На "Amo" да не му липсва една буква, примерно R? Искат да си спомним каква музика пускаха някога в дискотека "Амор" в подлеза на НДК ли? Или пък "amo" е някакво смънкано хипстърско съкращение на "GuantanAmo", защото само там мога да си представя да съществува такъв музикален уотърбординг като крайна мярка за разпит на терористи:

- Признай къде са останалите от групировката!
- Няма да предам своите братя, хабаля хабаля!
- Тогава ще те измъчваме. Избери си - първата опция е да ти отрежем топките!
- Не, моля ви, само не тях, всичко друго, само не това!
- Добре тогава, ще ти пуснем "Mother Tongue" на repeat!
- ... първо лявата, ако може *събува си гащите*.


Касапска вазектомия (извършена в мазето на ямболска месарница от бай Стамат, изпълняващ bird box challenge), всъщност, е едно от възможните обяснения за това, което се случва с BMTH. Не че и преди не бяха претенциозни хипари (особено пък Оли), но поне в албуми като "Sempiternal" показаха, че могат да правят зверски добри неща. А сега звучат толкова скопени, че се чудя - в тази група останали ли са музиканти освен Оли и оня псевдоарт психар с мъртвешкия поглед, дето дойде 2012-а? Защото ако са - не си личи.

Нека е ясно - "Amo" няма нищо общо с BMTH. Това е по-скоро бромантичният поп-денс проект на Оли и Джордан и не го казвам, щото съм много корав метълист - просто така звучи. Още отварящата "I Apologize If You Feel Something" започва сякаш се опитвам неуспешно да се свържа по скайп. Нямаше пък да повярвам, ако някой ми беше казал, че предрусалата хипи изгъзица "Mantra" ще бъде сред най-тежките песен в албума, но след като чух остатъка - вече не знам в какво да вярвам. Следващата "Nihilist Blues" е чиста проба транс/EDM, а "In the Dark" е нещо като лоша колаборация между Джъстин Бийбър и Red Hot Chili Peppers. "Wonderful Life" реално е най-тежката песен в албума и дори съдържа китари, тъй като явно иначе Дани Филт е нямало да се навие да пазарува из малоумния ѝ клип. Китарите обаче не спасяват положението.

Първото фалшиво дъно се достига с брейк диарията "Ouch" и претенциозно изплякалата "Medicine". "Sugar Honey Ice & Tea" пък напомня, че в тая група още има музиканти, които да си докосват инструментите веднъж на всеки половин час - досущ като 13-годишните тийнове, които очевидно са таргета на тази музика. Ново дъно се достига с мъмбъл рапа "Why You Gotta Kick Me When I'm Down?", клубната хемисферектомия "Fresh Bruises" и поп-близалката "Mother Tongue", фючъринг Едип. И нека заглавието на "Heavy Metal" не ви подлъгва - песента не е хеви метъл. Има китари, но в основата си е рап и недъгав бийтбокс, сякаш някой е записвал как Скилър и Печенката люпят семки. Парчето е подигравка с феновете, които чакат метъл от BMTH, където Оли и компания ви обясняват като на идиоти, че вече са "над нещата", че са много узрели, че метълът е детиснка работа и сходни хипарски простотии, от които смърди на евтино наргиле, леки наркотици и тежка липса на образование. Я някой да му хвърли две ампули кетамин на момчето...

Заглавието на финалната "I Don't Know What To Say" е идеално за целия този албум - 6 минути, в които тази група ни доказва, че няма нищо за казване и затова се е насочила към правенето на мейнстрийм боклук, че с тоя Brexit лирата падна и кой знае колко е поскъпнало LSD-то, та трябват кинти, че иначе зор и креативна дупка, брат ми. Но пък няма лошо и ако ви харесва, наистина. Ще обясните на хората неща като "Ми като не ти харесва, не ги слушай", "Те пълнят арени, а ти не", "Те са артисти и ги подкрепям независимо какво правят" и "Вие им завиждате" и всичко ще е наред, ще спечелите всеки аргумент. И не го казвам като бъзик даже - наистина никой не може да ви каже нищо, ако продължавате да ги харесвате, макар да се превърнаха точно в това, което ние, като фенове на тежката музика, се опитваме да избегнем. Това е все едно утре любимата ми марка шоколад да спре да го произвежда и да почне да слага зелени маслини в опаковките. Може и да прежалиш промяната, ако харесваш зелени маслини, но иначе - трудно.

Наистина, няма нищо лошо в това да харесвате този албум и тази музика! Но пък няма и нищо хубаво.
 
+ + + + +
Веднъж за няколко секунди една китара звучи добре, а Оли крясва за половин секунда.
Предвидливо не си направих преордър.
Имам телешки стек за вечеря. 

- - - - -
Целият този албум е обида към феновете, вложили средства и емоции в името BMTH.
Претенциозен мейнстрийм поп и щедри дози от всичко от най-лошото, което залива радиата днес.
Вече ме е страх да си правя преордъри :-(

IF YOU LIKE
Justin Bieber (сериозно), Selena Gomez, Ed Sheeran, Drake, 21 Pilots, 21 Savage, Post Malone и др.

Автор: Testset
[0/10]
 


Categories: , , , , , , , , , ,

6 Response for the "Bring Me The Horizon - Amo"

  1. Анонимен says:


    Вижте, авторе, приемете този албум като подготовка за емеоциите, които ще изпитате, когато през април чуете новият албум на Рамщайн. Той ще е подобна боза - и преди ви бях писал - той ще е подобна боза като това. Така, че стегнете се емоционално да няма хлен после. За голямо съжаление с Рамщайн е свършено.

  2. Анонимен says:

    Ти тоя малоумен коментар колко пъти ще си го повториш за Рамщайн бе пичага? Я се застреляй някъде, деа и пророка прост.

  3. Nreth says:

    Разбирам защо авторът няма да ги хареса сега,но честно казано албумът си е Hybrid theory 2.0 за сегашната генерация.Има си кусури,ама е качествен synthpop плюс малко китари(точно като последният на Paramore).

  4. Анонимен says:

    Бе "пичага" - имено за такива като теб го повтарям - да не ви слушам после хленченето, че няма да е за издържане няколко месеца. :)

  5. Анонимен says:

    "Amo" на испански значи "обичам" или нещо като "господар." Не съм чул албума и не знам много за групата, но може би да имат предвид второто.

  6. olala says:
    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.