TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Beast In Black - From Hell With Love

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 29, 2019 1 коментара

ЖАНР: Power/Heavy/Disco Metal
ОТ/Д: Финландия | 08.02.2019
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~43 минути

Знам, че на Антон Кабанен никак не му е било приятно да откраднат идеята и труда му и да го изгонят от неговата собствена група, но не мога да отрека, че се радвам, че напусна Battle Beast (които вече нито са батъл, нито са бийст) и сформира Beast In Black, изля цялата си мотивация в този си нов проект и отвя тотално бившите си колеги (и целия интернет) с "Berserker". И ето, че сега на дневен ред е "From Hell With Love" - още от същото, само че още по-чийзи и още по-диско (във възможно най-добрия смисъл).

Отварящата "Cry Out For a Hero" е скоростно 80-арски хеви, което дори старите фенове на Judas биха одобрили. Още със следващата заглавна композиция обаче си идваме на думата с 80-арските диско клавишни и лепкав мелодичен припев. Вокалистът Янис Пападопулос показва диапазон и трудно достижими височини, а краткото китарно соло напомня за завидните такива от култовите хеви метъл години. Следват очевидният хит "Sweet True Lies", избиващата на епичен пиратски метъл "Repentless" и приличащата на саундтрак на аниме, но и супер зарибяваща "Die by the Blade". Точно в средата на албума идва и първата (и единствена) балада "Oceandeep", в която Янис вади на показ най-нежните си вокали. Добрата новина за тези като мен, които трудно се впечатляват от балади, е че следва още типичен BIB метъл в "Unlimited Sin", чийто припев "Unlimited sin, unlimited power!" отекваше в съзнанието ми дори часове по-късно.

С "True Believer" се раздвоих, защото хем е сред най-яките песни в албума, хем ужасно много напомня за "True Survivor" на Дейвид Хаслехоф от филма "Kung Fury". Честно, песента е почти същата и чак се чудя дали е нарочно или не, защото тая 80-арска sci-fi атмосфера и електроника е твърде сходна с онази от изпълнението на Hoff, че даже и текстът е много подобен. "This Is War" пък е песен, която бих определил само като "в духа на Sabaton", докато "Heart of Steel" ни връща във вече утъпканата диско метъл територия. Финалът "No Surrender" пък удря с класическо скоростно хеви начало и нон-стоп куфеене до последната секунда. Янис блести през цялото време, китарите режат въздуха с отвяващи сола, а клавишните носят просто страхотна, почти рокендролска атмосфера, за да се превърне песента в друг от албумните ми фаворити.

"From Hell With Love" е точно това, което сте очаквали от Beast In Black. Аз бих отишъл и по-далеч като кажа, че дори уцелих броя на компромисните композиции в него (и се оказах прав, поне по мои субективни сметки). Групата още е във вихъра си, а тази смесица на класическо хеви, модерен звук, 80-арски клавиши и композиции, звучащи като теми на японски анимации, продължава да звучи също толкова зарибяващо, колкото първия път, когато я чухме. Остава да чуем как са се справили и Battle Beast, но аз вече имам ясна идея кой от зверовете ще е победител в този задочен двубой. Подсказвам - този в черно ще да е.
 
+ + + + +
Най-добрият възможен 80-арски диско sci-fi хеви метъл през 2019-а.
Чуден пример как се носи 80-арски дух, без от това да страда качеството на звука.
Отличително добра китарна работа, супер свежарски синтове и вокалист с баси диапазона!
Зарибяващи припеви, цели хитови парчета, жестока атмосфера. 

- - - - -
Няколко лесно забравими парчета.
Диско влиянията и твърде високите вокали на Янис не са за всяко метъл ухо.
Цялото това "чийзи диско метъл" нещо малко натежава по някое време.

IF YOU LIKE
Judas Priest, Accept, Ghost, Battle Beast, Gloryhammer, Civil War, Bloodbound, Freedom Call, WASP и др.

Автор: Testset
[7.5/10]
 

Categories: , , , , , , , , , ,

1 Response for the "Beast In Black - From Hell With Love"

  1. Анонимен says:

    Определено много добра работа, но голяма тайна за мен е кой свири клавишните партии в този и предходния албум. Също така, това че на концертите не се изпълняват на живо е голям минус за тази великолепна във всяко отношение група. Поздрави за ревюто.