TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Digimortal - Создатель

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 25, 2019 0 коментара

ЖАНР: Industrial/Groove Metal
ОТ/Д: Русия | 26.01.2019
ЛЕЙБЪЛ: -
ОТНЕМА: ~55 минути

Малко руски групи останаха, които да слушам от толкова много време, а специално Digimortal си ги следя още от първия им албум "Необратимость", когато си бяха съвсем кибер метъл. Днес групата все още свири в сходен жанр, но с по-малко електроника, по-модерен звук, по-малко индъстриъл и повече груув.

"Создатель" е своеобразен аудио филм, който, ако съдя по доста бедния си руски, разказва за ранен войник в пост-апокалиптичното бъдеще, който води разговор с дете-робот, което му разяснява краха на човечеството. Музикално, най-тежката песен в албума идва още в самото начало и се нарича "Перемирие завершено". Мрачната "Система" блясва с клавишно соло и страхотни крясъци от Серж, аведнага след нея идва и хитовата "Новая эра", която е и моят личен фаворит в Создатель". Темпото постепенно пада в средата на албума и от средно в "Идеал" стига до бавничко в "Создатель" и напълно баладично в "Твои глаза". "В бой" връщата агресията на преден план със зъл риф, ревове и електронни лийдове. Мелодичната "Решай" идва като типичен предпоследен трак, за да ни подготви за епичния финал "Отпусти".

Не броя интрото и аутрото, защото те са по-скоро съответно трейлър и финални надписи, защото все пак идеята е, че този албум е и филм, който можеш да гледаш със затворени очи. И макар да нямам особени забележки, да откривам някакви фрапиращи грешки, или дори неоспоримо лоши моменти, не мога да кажа, че "Создатель" ще се задържи дълго в плейъра ми. Не че нещо, но този албум е в жанр, който, колкото и да ми харесва, не ми предлага нищо, което вече да не съм чувал от други европейски и презокеански банди. Със сигурност ще запомня няколко песни от него, начело с "Новая эра", но оттам нататък... нещата натежават с всичките диалози между войника и робо детето. Може би ако бяха в отделни тракове и имаше опция да ги махна след 1-2 слушания, за да не "гледам" филма всеки път, щом си пусна албума...?

Продължавам да харесвам и следя Digimortal и все още не мога да кажа, че са успели да ме разочароват някога. Но след този албум си пуснах "Кассиопея-А" и си припомних колко по-добре и по-новаторски може да звучи тази група. И пак - не че сега правят нещо лошо - просто са доказали, че могат и по-добре
 
+ + + + +
Готина концепция, добър звук, стабилност и постоянство в композициите.
Серж вади страшно добри крещящи и чисти вокали!
Учудващо яка електроника и здрави китарни и клавишни сола. 

- - - - -
Нищо кой знае колко изненадващо.
Темпото се губи твърде много в средата на албума.
Диалозите са интересни и завладяващи, но омръзват след 2 слушания.

IF YOU LIKE
Illidiance, Naily, Sybreed, Mnemic, Amatory, Fear Factory, Raunchy и др.

Автор: Testset
[7/10]
 


0 Response for the "Digimortal - Создатель"