TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Emil Bulls - Mixtape

Posted by Today's Metal Crew On неделя, май 05, 2019 1 коментара

ЖАНР: Alternative Metal
ОТ/Д: Германия | 24.05.2019
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~55 минути

Има нещо странно привлекателно в албумите с кавъри, особено когато ги правят доказани групи като Emil Bulls. А в "Mixtape" определено има какво да грабне интереса - кавъри на Destiny's Child, Billie Eilish, Eminem & Ed Sheeran, Genesis, Placebo... как да не се чуди човек какъв прочит ще им дадат Emil Bulls?

Отговорите започнаха да идват рано с първия сингъл - "Survivor" на Destiny's Child. Донякъде учудващо, кавърът не е "бъзик", отдава почит към оригинала, а вокалистът Кристоф се справя стабилно с партиите на Бионсе и компания. Малко по-трудно е да възприемем насериозно "Tell It To My Heart", но и при нея е запазена голяма част от оригиналния аранжимент. Следват посредствена версия на посредствената "Mr. Brightside" на The Killers и кавър на "Grenade" на Bruno Mars, който може би щях да харесам, ако Memphis May Fire вече не бяха направили много по-добър такъв. Виж, "River" на Eminem и Ed Sheeran вече е нещо ново, а Кристоф се справя завидно добре и с чистото пеене, и с рапирането, в което вкарва дори малко благодатна агресия. Като изненада идва "Rebel Yell" на Billy Idol, която е направена с много тихи електронизирани припеви и китарно избухване само за кратко из припева. С много повече китари и метъл агресия идва "Jesus He Knows Me" на Genesis, в която ако не внимава човек, може да помисли, че пее самият Фил Колинс.

Преполовяваме албума, за да стигнем до друг кавър на съвсем модерен трак - "You Should See Me In a Crown" на набралата сериозна популярност още преди да навърши пълнолетие Billie Eilish. Младата американка е популярна с шантавия си, често мрачен вайб, като даже аз, коравият метъл елитист, бих казал, че тя прави поп, от който може и да не повърнеш. А това е сериозен комплимент от моя страна, вервайте ми. Даже ако не сте чували оригинала - препоръчвам да го чуете и видите с клипа към него, щото що не. Нищо обаче не може да спаси "Jungle Drum" на Emilliana Torini - дори и Emil Bulls, съжалявам. Припевът и брейкдаунът на финала са фън, но останалото... няма спасение за това недоразумение.

Добри думи заслужава още един кавър на модерно парче - "The Hills" на The Weeknd. При нормални обстоятелства не бих могъл да намеря нищо, за което да се хвана в оригинала, но тук, с този инструментал, с тежки китари и гласа на Кристоф нещата стоят значително по-добре. Опитите да се спаси "We Built This City" на Starship пък показват, че Emil Bulls са си поставили предизвикателство. Песента неслучайно е обявена за една от най-лошите на всички времена, но емилите не са се уплашили от това и до голяма степен са я направили слушаема. И щеше вече да е чудо, ако бяха успели да изтръгнат нещо и от "Where Is My Mind" на Pixies, но няма как - мисля, че това е непосилна задача. С далеч по-голям успех влизат "Every You, Every Me" на Placebo и "Kids" на MGMT, за която са запазени електронните лийдове, които са може би най-разпознаваемата част от оригинала (наред с крийпи видеото, разбира се).

Кавърите на съвременните парчета са се получили по-добре от кавърите на 80-арски класики, за някои от които подозирам, че наистина са направени след няколко бири и бас "Искаш ли да направим нещо хубаво от ужасно лоша песен?". Версията на "You Should See Me in a Crown" пък директно ме накара да си мечтая, че Emil Bulls ще запазят този супер тежък китарен саунд и електрониките, които го съпътстват. Вярно, вокалното изпълнение изисква малко свикване и определено нямаше да се разсърдя и на малко крясъци, но инструменталът е просто... топ! Изобщо, ако си падате по професионално направени кавъри (а не такива, скалъпени за по ден от някой ютубър) - определено хвърлете ухо на "Mixtape" - има какво да се чуе в него.
 
+ + + + +
Жестоки кавъри на Billie Eilish, Destiny's Child, Eminem & Ed Sheeran и Genesis!
Разнообразно, тежко звучене, винаги съобразено със звученето на оригиналите.
Получили са се някои доста приемливи кавъри на неприемливо лоши песни. 

- - - - -
Опитите да се спасят неспасяеми парчета неколкократно удрят на камък.
Малко повече разнообразие във вокалите нямаше да навреди.

IF YOU LIKE
A Day To Remember, 55 Escape, Anew Revolution, 4Lyn, Callejon, Stone Sour и др.

Автор: Undepth
[7/10]
 


1 Response for the "Emil Bulls - Mixtape"

  1. Анонимен says:

    Survivor добре им се е получил. Само не знам как успяха да навият Snoop Dog и Христо Мутафчиев да участват в клипа :)