TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sinheresy - Out of Connection

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юли 09, 2019 1 коментара

ЖАНР: Melodic Modern Metal
ОТ/Д: Италия | 26.07.2019
ЛЕЙБЪЛ: Scarlet Records
ОТНЕМА: ~42 минути

Дори не бях чувал за Sinheresy, докато в един и същи ден получих промото си за този им нов албум и видях името им в списъка с групи на Hills of Rock. Слушах ги по пътя към Пловдив и ги добавих в графика си с групи, които несъмнено искам да видя на феста. Така де, не че бях тотално взривен от еуфория, но подобни модерни метъл банди рядко идват по наши земи и шансове като този не са за изпускане.

Албумът започва с максимално представителната "What Makes Us Human", от която разбираме, че групата прави модерен метъл с мъжки и женски вокали, като вторите... как да го кажа... не ми станаха моментално любими. Виж, в заглавния трак и потенциално хитов сингъл "Out of Connection" има само дамски вокали, но там звучат далеч по-добре, отколкото в откриващата песен. Следващата "Zero One" минава на един дъх и напомня доста за песен на Amaranthe, а в този ред на мисли "Facts, Words, Sand, Stone" звучи досущ като песен на Lacuna Coil. В "Immortals" се залага на още повече зарибяваща мелодия, но вокалистката Сесилия пее в тонални висини, в които или не се чувства комфортно, или просто не са ѝ основна сила. Доказателството за това колко по-добре се справя тя в по-ниския регистър идва в баладата "Absolution", където в куплетите можем да се порадваме на далеч по-добре звучащия ѝ нормален глас.

С начало като на алтърнатив банда от началото на века се врязва "Break the Surface", отново напомняйки за Lacuna Coil. Парчето залага предимно на мъжки вокали и си е готово за хит, че даже удря и с брейкдаун, соло и двойни каси по едно време - хубаво метъл решение. След нея идва "Shallow", ама не онази на Брадли Купър и Лейди Гага - тук дуетът е доста различен. Парчето започва като несигурна баладка и се разгръща добре, но като цяло няма достатъчно заряд, за да се запомни с нещо повече от добрата китарна работа в него.

До финала остават две песни, които само затвърждават натрупаните до момента впечатления, че Sinheresy са свежи, но сякаш все още търсят облика си. Заради това и звучат по-скоро като талантливи дебютанти, отколкото като група с 10 години стаж, каквато реално са. Песни като "Out of Connection" и "Break the Surface" сочат пътя, но ще се иска дори още повече труд, ако искат да го извървят докрай. И докато това може и да ме се отнася за добрия инструментал, със сигурност засяга Сесилия, която не звучи добре във височините - и то не защото не може да ги изпее, а просто защото не ѝ отиват.
 
+ + + + +
Свежо, модерно звучене.
Забележително добър инструментал.
Няколко хитови композиции, които могат и да изстрелят бандата напред.

- - - - -
Нищо кой знае колко нечувано като цяло.
Приличат на доста други банди, но не са по-добри от тях.
Сесилия може да поработи над английското си произношение.

IF YOU LIKE
Temperance, Amaranthe, Lacuna Coil, Visions of Atlantis, Beyond The Black и др.

Автор: Testset
[6/10]
 


1 Response for the "Sinheresy - Out of Connection"

  1. Анонимен says:

    Sinheresy подгряваха на последния концерт на Lacuna Coil в София и тогава много ми харесаха. Първите им албуми са наистина много добри и с нетърпение очаквах този, но, за съжаление, доста съм разочарован. Много по-слаб от предните албуми