TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Thy Art Is Murder - Human Target

Posted by Today's Metal Crew On петък, юли 19, 2019 0 коментара

ЖАНР: Deathcore
ОТ/Д: Австралия | 26.07.2019
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~38 минути

Мисля, че дори самите TAIM не очакваха да пробият така рязко с "Hate" едно времe, но след него австралийците така не наградиха, а по-скоро заложиха на сигурното с "още от същото". Днес обаче инерцията изглежда е на изчезване и резултатът е един диск с композиции, които може и да са добри самостоятелно, но един до друг се сливат в безформена, еднообразна маса. Представете си тиган с лошо изпържени бъркани яйца, от които стърчат две парченца вкусно пеперони - така ще разберете за какво става дума в "Human Target", както и напълно ненужната за вас информация относно какво съм закусвал.

"Human Target", държа да кажа, не е лош албум, но не е задължително и много добър такъв. Той е по-скоро "очакван" - и то не толкова като за TAIM конкретно, а като за жанра изобщо. Да, албумът е тежък, агресивен, даже често е повече дет метъл, отколкото деткор, но тежестта изглежда самоцелна, композициите са еднообразни, а посланията - пуберски. Съжалявам, но след като си пуснах заглавния трак (виж видеото) и се надъхах максимално от злокобната му агресия, след това ми отне доста време, докато пак се израдвам на нещо. В супер еднообразната "New Gods" единственото хубаво нещо е брейкдаунът, макар че и той е доста праволинеен, а в "Death Squad Anthem" е захапан един як риф и... въртене до дупка, брато. Вярно, сигурно ще става меле на тая песен, та не мога да се оплача, но за слушане вкъщи - не съм нечовешки възхитен.

С "Make America Hate Again" TAIM се включват със закъснение в хора от банди, неодобряващи политиката на Доналд Тръмп, макар и да се опитват да обяснят, че това не е песен срещу него и не целят разединение, а песен срещу цялата политическа система и ала-бала. Спокойно, пичове, никой няма да ви обвини, задето не харесвате Тръмп, но пък поне си го кажете като хората, не се обяснявайте. Също както се обясняват и групите, дето пеят "срещу религията по принцип" и не смеят да гъкнат срещу исляма, жалка история. Но встрани от посланието, парчето не е лошо, макар и също да е малко еднообразно. "Eternal Suffering" започва мрачно и епично (и малко като песен на Parkway Drive) и избухва с бластбийт след едноминутно интро. Чакането си заслужава, защото новият барабанист най-сетне показва малко повече умения, а брейкдауните няма как да не ви грабнат и отнесат - със сигурност най-добрите моменти в песента.

"Welcome Oblivion" вече е съвсем дет метъл с всички пособия на жанра, а не много далеч от нея стилово е и следващата "Atonement". С по-прецизно темпо, смазващи насечени рифове и брутални грухтежи идва "Voeyeurs Into Death", която ме подсети, че чакам нещо да ми напомни, че не слушам поредния средняшки деткор албумец. Мале каква касапница си представям, че ще се случва на живо, ако свирят това чудо! Малко преди края "Eye For an Eye" напомня, че това все пак е еднообразен албум, а финалът "Chemical Christ" започва като "Reign of Darkness", но за щастие продължава в своя посока. Рифовете тук не са никак лоши, а брейкдауните, били и те праволинейни за пореден път, са прецизни и постигат целта си.

Винаги ще има хора, които просто търсят нещо, с което да задоволят глада си за скорост, бруталност и/или смазващи брейкдауни и винаги ще има хора, които ще ти кажат "Какво се оплакваш бе, ходи слушай Green Day като не можеш да издържиш на тежко", но тук проблемът ми е друг. А именно - защо точно TAIM трябва да  се превръщат в банда, за която да се говори така? Та те имаха толкова много потенциал, защо трябва да ги запомним само с "Reign of Darkness"? Да, "Human Target" е тежък, скоростен и има брейкдауни. И какво от това? Същите неща ги предлагат още 498761 други групи, TAIM уж трябваше да са нещо по-специално. От 10 песни има 2-3 наистина добри, а всички останали варират от "добре е" и "бива" до "скучно" и "кот такоа". Но, майко мила, този албум е безобразно еднообразен и това не е окей. Поне не и за TAIM.

+ + + + +
Всички базисни точки са покрити - тежък, скоростен и агресивен.
CJ е жесток деткор вокалист и това си проличава на много места тук.
Добра китарна работа + прецизни и винаги грабващи брейкдауни.
2-3 убийствени трака!

- - - - -
Много еднообразен, а често дори скучен и слизащ на нивото на generic бандите.
Никакво надграждане в последните години, а този албум даже сваля нивото.
Без особена креативност в брейкдауните, които принципно са им сила.

IF YOU LIKE
Whitechapel, Carnifex, Oceano, Parkway Drive, Chelsea Grin, After The Burial, Psycroptic и др.

Автор: Undepth
[5.5/10]
 


Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Thy Art Is Murder - Human Target"