TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Alestorm - 2011 - Back Through Time

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 30, 2011 1 коментара

Стил......: Power/Folk Metal
Държава...: Шотландия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 43 минути 

www.myspace.com/alestorm

За този албум на Alestorm преспокойно можех да копирам някое от ревютата на предните им творби, да сменя няколко имена на песни и да го оставя така. Надали някой щеше да забележи, защото каквото може да се каже за предните два албума на групата, това може да се каже и за този. А именно - не блести с оригиналност, но е свеж, забавен, енергичен и предразполагащ към вдигане на чаши. Разликата с предните творби на Alestorm е, че бързо изчерпващата се пиратска тематика този път е допълнена с истории за пътуване във времето, алкохол и дори своеобразен дис (закачка) с плаващите под американски флаг конкуренти (и очевидно приятели) в "пиратския метъл" Swashbuckle. Лиричното безсилие пък е доста умело замазано с песента "Scrapping the Barrel", в която момчетата си признават, че бурето с пиратски истории е изпразнено и от стените му вече се остъргват последните остатъци. Същевременно обаче момчетата показват, че дори от това трудно положение може да се получи добра песен. Всъщност, съдейки по текста и повтарящия се припев, това е една чудесна песен за закриване на концертите на бандата. Също подходящи за концерт (и почти сигурни участници в новия им сетлист) са и тракове като "Rum" (който доста силно бие на Korpiklaani със своя опростен текст за дадената напитка) и сингълът "Shipwrecked". Връхната точка в албума за мен обаче е "Buckfast Powersmash"! Траш-звученето, Trollfest-ското влияние и темпото в тези 2 минути и половина напълно компенсират липсата на композиционно майсторство в песента, превръщайки я в чиста доза енергия. Оттам нататък не бих казал, че ви очаква нещо кой знае колко изненадващо в "Back Through Time". Типичен Alestorm, какъвто харесвате (или не), който да се услади на феновете и който ще привлече няколко нови такива. Ако и вие сте фенове - не пропускайте албума да мине току-тъй покрай ушите ви, защото трудно бихте останали разочаровани от него.  

+ + + + Плюсове.......:
Не изневеряват на себе си, на стила си и на феновете си.
Подходящ за вдигане на настроение, чаши и наздравици.
Alestorm показват защо именно те са най-добрите в "пиратския метъл".

- - - - Минуси........:
Бурето наистина започва да се остъргва и историите да се изтъркват.
Албумът не блести с кой знае каква оригиналност и разнообразие.

Подходящо за фенове на:
Running Wild, Korpiklaani, Finntroll, Swashbuckle и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Alestorm - 2011 - Back Through Time"

  1. razael says:

    Няма ли опция за читателски оценки?