TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Anvil - 2011 - Juggernaut of Justice

Posted by Today's Metal Crew On събота, май 07, 2011 0 коментара

Стил......: Heavy Metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: The End Records
Отнема....: 45 минути

www.myspace.com/anvilmetal

Спомня ли си някой онзи знаменит концерт на Anvil (с Phantom-X и учениците по онова време Chainsoul) в София през 2005-та? Огромното забавяне, умопомрачително лошата организация, 150-те човека, които се появиха? Аз си го спомням, сякаш беше вчера. Спомням си как легендарният Lips се раздаде максимално, сякаш свири не пред 150, а пред 150 хиляди човека. Остави се да бъде носен на ръце, докато свиреше и изобщо, всичко постепенно заприлича на един много приятен частен купон, на който всички сякаш се познаваха. Оттогава насам следя с дори по-голям интерес развитието на тази банда (отбелязала своя 30-ти юбилей наскоро). Признавам, не знам наизуст цялата им дискография, но затова пък сега посягам към "Juggernaut of Justice" без кой знае какви очаквания и мисли за сравнения с предходното им творчество. И останах сравнително доволен. Anvil определено са останали в 80-те, където все още са млади в съзнанието си, свирят, купонясват и правят "рокендрол", какъвто са правили винаги. Но може би точно в това е проблемът им - за 30 години не мръднаха ни най-малко в стилово отношение и не спряха да издават албум след албум (вече 14 на брой), пълни с още от същото. "Juggernaut of Justice" не прави изключение и не поднася изненади. Искрен, енергичен 80-тарски хеви метъл, изпълнен със заряд, който крещи "ние още си го можем и ядем хрупкави плодове и ядки сочни със собствените си зъби". Е, ако не друго, то продукцията този път се отличава с нещо, а именно - доста по-добра е от тази в предишните албуми на бандата. Оттам нататък, наистина, не очаквайте изненади - само готин (нарочно ползвам тази дума) хеви метъл, който да ви върне 30 години назад и в който може да разберете колко точно са се повлияли тези младежи (!) от групи като Deep Purple (в "On Fire"), Motorhead (в "When Hell Breaks Loose") и Black Sabbath (в "Paranormal"). Е, мисля, че ви стана ясно какво точно ви чака в "Juggernaut of Justice" и че няма какво да не му харесате, но няма и на какво да си счупите клавиатурата от кеф. Остана само финалът на този албум, който ще ви зарадва с... айде, няма да ви казвам с какво, че да се порадвате сами на една от шантавите идеи на Lips и компания.

+ + + + Плюсове.......:
Anvil не изневеряват на стила си. Няма и да го направят.
Може би най-доброто звучене (откъм продукция), което са вадили досега.
Албум, носещ духа на 80-те като с машина на времето.

- - - - Минуси........:
Още от същото, още от същото, още от същото.
На места чувам заемки и влияния, типични за младите банди, но не и за легенди като Anvil.

Подходящо за фенове на:
Gamma Ray, Motorhead, Black Sabbath, Raven, Exciter и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Anvil - 2011 - Juggernaut of Justice"