TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Merging Flare - 2011 - Reverence

Posted by Today's Metal Crew On събота, май 28, 2011 0 коментара

Стил......: Power/Speed Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Disentertainment
Отнема....: 42 минути 

www.myspace.com/mergingflare

Мerging Flare е една от групите, които търсят своето място сред почитатилите на мелодичния пауър/спийд метъл вече 10 години. Време, през което трупащият се опит достига количество, достатъчно, за да прерасне в един истински, цялостен и завършен албум. Е, не очаквайте докато слушате "Reverence" той веднага да се превърне в новия ви любим албум, но този хъс и тази енергия, струящи в изобилие от всяка песен в него ще ви напомнят, че добрия стар хеви метъл още е жив. Маестро Кай Хансен не е случаен човек и това, че дава своя отпечатък (чрез глас и китара) в четири от 11-те парчета, е факт, говорещ сам по себе си за стойностите и ценностите на този дебют. Духът на миналото, долавящ се в ясни препратки към групи като Running Wild, Gamma Ray (накъде без тях), Accept и даже откровено Queen в песента "Terrordome", ни навежда на мисълта, че всичко това вече е възможно и да сме го чували. Защото "Reverence" звучи точно така - като много готин албум от миналото, който сме забравили по някаква причина. Но с риск да си навлека гнева на някои фенове, ще кажа, че не винаги е необходимо да "откриваш колелото", за да спечелиш внимание. Все по-малко са бандите, правещи (качествено) добрия стар класически пауър метъл, който да донесе на нас, по-старите фенове онова чувство от средата на 80-те години, когато този жанр тепърва прохождаше. Единственото нещо, което лично ми дойде в повече в албума, това са хоровите напеви в припевите. Не че са лоши, но просто почти няма припев без хорово пеене, което прави този елемент предвидим всеки път. Останалото - чиста доза изтупан от праха мелодичен пауър метъл, подходящ за масово облъчване. За финал бих искал да отбележа като много приятна изненада почитта, отдадена към други доайени на жанра Riot, с кавъра на тяхната "Sign of the Crimson Storm". Привидно в приспивно темпо, тя е чудесен финал на "реверанса" към 80-тарския хеви метъл, поднесен ни с финес и майсторство от Merging Flare. Възползвайте се максимално!

+ + + + Плюсове.......:
Връща календара към едни други времена, без обаче да се забравя качествения звук.
Участието на Kai Hansen издига албума с няколко нива нагоре.
Песента "Steel Redeemer" е с голям потенциал за концертен хит.
Направо ми иде да си запиша тоя албум на касетка и да си го пусна в уокмена!

- - - - Минуси........:
Хоровите песнопения стават много предвидими доста бързо.
Албумът е със затихваща сила, за щастие успешно овладяна от кавъра на Riot.

Подходящо за фенове на:
Gamma Ray, Running Wild, Helloween, Primal Fear, Accept и др.
Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Merging Flare - 2011 - Reverence"