TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Hope For the Dying - 2011 - Dissimulation

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 02, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive Melodic Death Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Facedown Records
Отнема....: 54 минути

www.myspace.com/hopeforthedying

Hope For the Dying заявиха още с дебютния си албум, че не искат да са "поредната" мелодет/метълкор банда. Днес те ни показват, че са успели в мисията си, давайки на публиката си смесица от симфоничен мелодет, и техничен/прогресив метълкор, която не можем да чуем всеки ден. Разбира се, на ума ми веднага идват асоциации с групи като The Human Abstract и Becoming The Archetype (които вече издадоха своите албуми тази година, вижте ревютата им на сайта), като най-ярка прилика има между чистите вокали на THA и HFTD. За щастие не може да става дума за копиране, защото Hope For the Dying са се повлияли преди всичко от своите прог/пауър метъл любимци, което също може да усетите още в нео-класическото начало на откриващата (ако не броим интрото) песен "Vacillation", а и в някои китарни/клавишни сола, пръснати из албума. Ако по някаква причина обаче ви е страх, че ще чуете чист пауър метъл в този албум - спокойно, няма го. Останал е само един полъх, едно чувство и леко напомняне за него. Албумът като цяло залита в доста посоки и тази е само една от тях. Изобщо, епичните симфоничните партии (от които неведнъж ще настръхнете), присъставщи почти непрестанно в тези 54 минути, техничните/прог рифове, сравнително редките включвания на чисти вокали и християнската тематика на текстовете правят "Dissimulation" един повече от разнообразен и интригуващ албум, на който ще ви се иска да отделите повече от 3 слушания, защото всеки път ще успявате да откриете нещо ново в него. Няма да ви развалям кефа и да ви "отварям очите", а ще ви оставя да чуете сами и да се учудите колко добра работа са свършили тия илинойски момчета. Ще ви подксажа само, че малките неща и сякаш дребните елементи са тези, които да направят "Dissimulation" някак... по-близък до вас. Самотна цигулка, кратко включване на чист вокал, нисък тон от пианото... такива ми ти работи. Обърнете им внимание, наистина. И се съберете с приятели, направете си домашна седянка, сръбнете малко бърбън, надуйте диска от колоните и се надвиквайте с него. Получава се учудващо приятно!

+ + + + Плюсове.......:
Добре продуциран и още по-добре изсвирен албум.
Достатъчно техничен, но без да се прекалява с елемента "вижте колко велико свиря".
Малкото чисти вокали играят много значима роля в албума - обърнете им внимание!
Предразполага към повторно слушане.

- - - - Минуси........:
Някои песни са по-дълги от необходимото.
На места не усещате къде е започнала някоя песен и къде е свършила.
Може да проимате усещането, че слушате една едночасова песен.

Подходящо за фенове на:
The Human Abstract, Becoming The Archetype, BTBAM и др.
Автор: Zorn
-=7.5/10=-

0 Response for the "Hope For the Dying - 2011 - Dissimulation"