TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Blindside - 2011 - With Shivering Hearts We Wait

Posted by Today's Metal Crew On петък, май 20, 2011 1 коментара

Стил......: Alternative Rock/Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: INO Records
Отнема....: 39 минути

www.myspace.com/blindside

Познато ли ви е онова усещане, при което само като видите обложката на даден албум, веднага ви става ясно, че той ще ви хареса? Е, точно това изпитах аз когато видях обложката на "With Shivering Hearts We Wait". Признавам, че отскоро знам за тази банда, но това не ми попречи веднага да се превърна в покорен техен фен. Но нека погледнем какво имаме пред себе си и защо така ме завладя фенщината. 10 песни, с убийствено начало. "There Must Be Something In The Water" просто ще ви хване за фланелчицата и ще ви запраща като парцалена кукла от стена на стена в стаята. Това е начало, което ви оставя без дъх! Следващите три песни си приличат по едно - все ритмични и приятни са. Най-радващото обаче е, че не са еднообразни, защото шведите са се постарали да ги направят ясно отличаващи се една от друга. Чак петата песен в албума, "Bloodstained Hollywood Ending" успя да не ми хареса (въпреки, че някои я намират за доста "catchy"), защото след слушане ми остави чувството, че вече съм я чувал от около 300 други банди. Веднага след нея обаче идва кулминацията на албума - "Our Love Saves Us", която е един чудесен химн проповядващ... любов. Именно в текста на тази песен е включено и заглавието на самия албум. Ако сте вярващ, няма как да не ви хареса, а дори и да не сте, само по себе си парчето е готино. Съдейки по сайта им, това ще бъде и песента, която ще получи свой клип. Последните две песни от албума също заслужават отделно внимание. "Cold" има страшно зарибяващ припев, а 7-минутната "There Must Be Something In The Wind" е перфектният завършек на тавата - приятна, зарибяваща,  разнообразна (включва страхотни електронни елементи към края си), че и на всичкото отгоре няма да ви досади, въпреки стряскащата си дължина. Ако трябва да си правим изводи, то най-отличаващото се нещо в този албум е уникалният глас на Кристиян Линдског, който ще ви направи страхотно впечатление с широкия си диапазон и приятен тембър. Друг много приятен елемент е и оставането в познатата стилова ниша - Blindside не променят своето характерно звучене, което е супер, предвид, че от 6 години не са издавали албум. Въпреки това, "With Shivering Hearts We Wait" звучи малко по-оптимистично в сравнение с последните две-три тави, което пък показва, че момчетата далеч не тъпчат на едно място. И един любопитен факт за финал - от самото си създаване през 1994 до сега групата не е сменила нито един от своите членове. Това може лесно да отговори на въпроса ви "как така тая банда звучи толкова сработено". Та, в крайна сметка, какво получаваме? Един почти безупречен, забиващ се в главата албум, който може да ви надъха и да ви накара да си го тананикате паралелно с всякаква друга дейност. Фенове ли сте на жанра - чуйте го! А ако не сте, нищо - дайте му шанс, вероятността да ви хареса е голяма.

+ + + + Плюсове.......:
Кристиян притежава страхотни вокални качества.
Няколко много надъхващи и лесно запомнящи се песни.
Умело вплитане на различни стилови похвати из песните.
На практика слаба песен няма.

- - - - Минуси........:
Леко муден на 1-2 места.
Някои парчета са с ненужно засилен "radio-friendly" елемент.

Подходящо за фенове на:
Dead Poetic, Story of the Year, Chevelle, Papa Roach  и др.
Автор: Dexter
-=8/10=-

1 Response for the "Blindside - 2011 - With Shivering Hearts We Wait"

  1. Анонимен says:

    объркали сте myspace страницата