TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Размисли за Евровизия (II част)

Posted by Today's Metal Crew On неделя, май 15, 2011 2 коментара

Преди близо 3 месеца публикувахме на сайта първата част от нашите "Размисли за Евровизия", когато по БНТ наблюдавахме конкурса за класиране на българската песен на конкурса.

Днес е финалът, на който България за пореден път не се класира. В общи линии за пръв път ме хвана и яд за това, защото Поли Генова се справи наистина чудесно със задачата си, изпя си всичко правилно и за разлика от 95% от другите кандидати, не изфалшивя нито веднъж. Пък и песента й не беше лоша сама по себе си, не беше и безлична като останалите. Но както казахме и предния път - единственият проблем на "На Инат" беше, че е на български.

Е, финалът обаче си премина спокойно и без "нашето момиче". А това, което обедини мненията ни беше, че отдавна не бяхме слушали толкова безлични песни (дори на минали издания на този конкурс) и толкова много фалшиво пеене. Отначало бяхме решили да напишем по някоя дума за песента на всяка държава, но стана така, че ако не бяхме се захванали да пишем така тая статия, досега да бяхме заспали неволно... затова стигнахме до компромисно решение - да пишем само за песните, които са ни направили някакво (каквото и да е) впечатление. Ако не видите някое име долу, значи то не е заслужили споменаване - или защото песента на държавата му е била или скапана, или безлична, или и двете.

И така, след като на полуфиналите си заминаха някои слушаеми песни (а те не бяха много), на финала добро впечатление успяха да ни направят изпълненията на доста малко държави. Ирландия, например, не бе в това число. Двама пацули с прически като на Пол Финикс от Tekken и облечени като кечистите Road Warriors, пеещи фалшиво скапана песен. Какво по-лошо от това? Дори "гордостта на Англия", застарялата бой-бандичка Blue не успя да надскочи нивото на потен хомосексуализъм на гореспоменатите ирландци. Сърбия също изскочи с умопомрачително тъпа песен, но пък на тях не им е за сефте.

Но нека не бъдем "хейтъри", защото все пак това не е "нашата" музика. Е, на въпросния финал имаше и интересни попадения. Например, Молдова със своите народни любимци Zdob Si Zdub, които направиха купон със своята свежа ска-фолк-рок песновка и за които стискахме палци през цялото време (защото сме стари фенове). Не схванахме идеята на шапките им, но здраве да е. Франция също представи нещо интересно със своя тенор Амаури Васили (или както там му се произнася името). Свежо евроденс парче извади Швеция с "Popular", макар че Ерик Сааде не го изпя нито веднъж като хората (иначе може би щеше да спечели заслужено). Други скандинавци, а именно Дания, дадоха на конкурса един истински потенциален хит, какъвто определено може да бъде "New Tomorrow" със своя зарибяващ припев. Черешката на тортата може би беше песента на Грузия! "One More Day" на Eldrine - наистина прекрасно изпълнена песен, със заряд, емоция и естествено - добро количество жица и електроника (каквито ние нетайно си харесваме). Миналогодишната побетилка Лена пък показа, че вече не е малко несигурно момиченце, а 20-годишна красавица, която знае как да гледа мръснишки и да се държи като звезда. Песента й беше доста минималистична и скучновата, но немците явно напоследък харесват подобни неща. Те си знаят.

И така, очакваме вота на публиката, след което ще отчетем и изкоментираме крайния резултат и победителя.

EDIT: Честито на Азербайджан. Те са подходящ избор за победител на това и без това скучно издание на музикалната параолимпиада, наречена Евровизия. Песента е олицетворение на цялото издание - куца, скучна, безлична, изпята фалшиво (особено след финала), без синхрон и изобщо, все едно я пее жената на съседа-боксьор, надвиквайки се с кучето си и трите си кастрирани котки.

Ех, приятно е така, с малко хейт късно вечер. Айде, че заспахме.

P.S. Авторът няма претенции да смята мнението си за меродавно и не му дреме ако някой го намира за обидно. Това е лично мнение без нито едно твърдение, целящо да убеди някого в истинноста му.

Автор: Zorn/Testset


Categories: , , , , , ,

2 Response for the "Размисли за Евровизия (II част)"

  1. Анонимен says:

    Не знам какъв вкус имате за да кажете че молдова е била добре. Това беше най абсолютната боза която съм чувал през живота си, конкурса трябва да се казва Бозавизия

  2. Добре де - защо да не бъдем хейтъри, щом не е нашата музика? :)) Точно обратното даже - хейтваме, щото не е наша и не става. :Р