TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dreamtale - 2011 - Epsilon

Posted by Today's Metal Crew On сряда, май 11, 2011 8 коментара

Стил......: Melodic Power Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: -
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/dreamtaleband

Предполагах, че "Epsilon" ще бъде силен, но това, което чух в него... надмина очакванията ми! Този албум е не просто силен - той е великолепен! Първото нещо, което ми направи впечатление в него беше страхотният, невероятно добре изчистен, кристален и мощен звук, чиято ударна вълна насмалко да ме събори от стола. Точно такъв обаче трябва да е звукът, за да може да достави на слушателя пълното удоволствие от един утопично силен пауър метъл албум, какъвто безспорно е "Epsilon". В дни, когато много от бандите в жанра решават да заложат на хард-рок елементи, за да привлекат масата фенове на този жанр, "Epsilon" е нещо повече от глътка свеж въздух, давайки на почти отчаяния фен точно това, което иска. Мелодичен, зарибяващ, запяващ се, прекрасно звучащ, модерен пауър метъл. "Angel of Light", откриващата "Firestorm", безкомпромисната "Where Eternal Jesters Reign", Helloween-ската "Fly Away", мозъкоотвяваща "Each Time I Die" и епичната "March To Glory" пък са песни, за каквито всеки пауър метъл фен може само да си мечтае да чуе - с двойни каси, ритъм, динамика, китарни и клавишни сола, страхотни вокали от Ерки Сепанен (познат на дуум метъл феновете от KYPCK) и просто... красота отвсякъде! Направо ми се иска да намеря някакъв недостатък на този албум, за да не ме обвинят в пристрастност, когато му сложа максимална оценка, но освен някои много кратки и чисто субективни "нехаресвания" от моя страна, не мога да се сетя за нищо съществено. Музиката на момчетата ме изпълва с кеф, желание за куфеене и добро настроение и не бих си кривил душата за глупости. Затова, ако и вие сте фенове на този жанр, не се замисляйте нито за секунда, а веднага си купувайте "Epsilon"! Причините (освен защото е невероятен) да го направите се допълват с това, че първо - този албум е издаден самостоятелно и няма да си дадете парите на някакъв лейбъл, а директно на бандата; и второ - художник на обложката е българката Диляна Делчева. Ако не може да си позволите албума по някаква причина, то тогава поне пишете един мейл на бандата и ги поздравете за страхотно свършената работа. Те го заслужават. Заслужават и много повече.

+ + + + Плюсове.......:
Един от най-добрите (ако не и най-добрият) пауър метъл албуми, излизали тази година.
Невероятно добър саунд, невероятно добра продукция!
Всеки звук има свое отчетливо място в албума.
Мелодия, мощ, куфеене, настроение и нещо за слушане за години напред.
Българската следа!

- - - - Минуси........:
И да има някакви, те ще са на чисто субективна основа. За мен няма.

Подходящо за фенове на:
Helloween, Power Quest, Derdian, Axenstar, Celesty и др.
Автор: Testset
-=10/10=-

Categories: , , , , , ,

8 Response for the "Dreamtale - 2011 - Epsilon"

  1. Екипът току-що взе решение оценката да бъде променена от 9.5 на 10! Дори да има някакви недостатъци, някои песни просто заслужават 14/10, а се оказа, че и бандата поназнайва български, така че - 10/10. Недоволните ще бъдат игнорирани ;-)

    - Zorn

  2. Анонимен says:

    Е май, ще съм "игнориран", всичко което пишете в ревюто е истина иииииииииииииии все пак малко ми е стерилен този албум,/следва бой с камъни и публично аутодафе на площад Грибалди/ :), но както съм си признавал и преди, не съм спец, а прост слушател.....

  3. Никой не би следвало да ти каже "на въпреки" каквото и да е относно личното ти мнение ;-) Не знам защо ти се струва стерилен, но явно е въпрос на възприятие. Слушай го пак и виж колко хора лайкват ревюто, това си е направо рекорд за сайта, не може всички да грешат ^^ И все пак - личното мнение си е лично мнение и ние уважаме правото на всеки на такова. А "недоволните" са тези, които биха казали "как може да сменяте оценка на ревю". Явно можем ;-)

    - Zorn

  4. Анонимен says:

    Бе приличен албум(даже доста), но чак ударната вълна да ме събори...абсурд :D ! И аз не бих го закичила с 10-тка.

  5. Анонимен says:

    След не знам колко преслушвания вече се почувствах длъжна да се върна и да кажа,че сте прави-10тка е албумът !

  6. Знахме си, че тъй ще стане :P

  7. Анонимен says:

    На този албум и десятка му е малко :)). Невероятен е, мога да го слушам непрекъснато. "Lady of a Тhousand Lakes" ме хвърля в екстаз, слушайки "March To Glory", "Where Eternal Jesters Reign" и "Each Time I Die" получавам душевен оргазъм :))
    Така да продължават!

  8. Този албум не заслужава 10,този албум заслужава поне 12.Просто най-добрия албум на новия век.