TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Alestorm - 2011 - Back Through Time

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, май 30, 2011 1 коментара

Стил......: Power/Folk Metal
Държава...: Шотландия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 43 минути 

www.myspace.com/alestorm

За този албум на Alestorm преспокойно можех да копирам някое от ревютата на предните им творби, да сменя няколко имена на песни и да го оставя така. Надали някой щеше да забележи, защото каквото може да се каже за предните два албума на групата, това може да се каже и за този. А именно - не блести с оригиналност, но е свеж, забавен, енергичен и предразполагащ към вдигане на чаши. Разликата с предните творби на Alestorm е, че бързо изчерпващата се пиратска тематика този път е допълнена с истории за пътуване във времето, алкохол и дори своеобразен дис (закачка) с плаващите под американски флаг конкуренти (и очевидно приятели) в "пиратския метъл" Swashbuckle. Лиричното безсилие пък е доста умело замазано с песента "Scrapping the Barrel", в която момчетата си признават, че бурето с пиратски истории е изпразнено и от стените му вече се остъргват последните остатъци. Същевременно обаче момчетата показват, че дори от това трудно положение може да се получи добра песен. Всъщност, съдейки по текста и повтарящия се припев, това е една чудесна песен за закриване на концертите на бандата. Също подходящи за концерт (и почти сигурни участници в новия им сетлист) са и тракове като "Rum" (който доста силно бие на Korpiklaani със своя опростен текст за дадената напитка) и сингълът "Shipwrecked". Връхната точка в албума за мен обаче е "Buckfast Powersmash"! Траш-звученето, Trollfest-ското влияние и темпото в тези 2 минути и половина напълно компенсират липсата на композиционно майсторство в песента, превръщайки я в чиста доза енергия. Оттам нататък не бих казал, че ви очаква нещо кой знае колко изненадващо в "Back Through Time". Типичен Alestorm, какъвто харесвате (или не), който да се услади на феновете и който ще привлече няколко нови такива. Ако и вие сте фенове - не пропускайте албума да мине току-тъй покрай ушите ви, защото трудно бихте останали разочаровани от него.  

+ + + + Плюсове.......:
Не изневеряват на себе си, на стила си и на феновете си.
Подходящ за вдигане на настроение, чаши и наздравици.
Alestorm показват защо именно те са най-добрите в "пиратския метъл".

- - - - Минуси........:
Бурето наистина започва да се остъргва и историите да се изтъркват.
Албумът не блести с кой знае каква оригиналност и разнообразие.

Подходящо за фенове на:
Running Wild, Korpiklaani, Finntroll, Swashbuckle и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Alestorm - 2011 - Back Through Time"

  1. Анонимен says:

    Няма ли опция за читателски оценки?