TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Стил......: Avantgarde Dark Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Winter Solitude/Danse Macabre
Отнема....: 63 минути

www.myspace.com/edenweintimgrab

След поетичното си ембиънт/готик отклонение през 2009-та, EWIG се завръщат с пълна сила на метъл сцената, по-силни от всякога! "Geysterstunde I" е първата от две части на един "среднощен поетичен спектакъл", изпълнен с авангарден метъл, мрак, поезия, черен хумор, призраци, привидения и живи мъртъвци. Спектакълът продължава над час, но още от първата му минута ще се потопите в атмосферата му и ще видите мрачните гротескови и кабаретни образи на участниците в него. Ще чуете историята на самотния уличен музикант, който се оплаква, че е прокълнат да продължава да свири на своя уличен орган, въпреки че тялото му вече се разлага (виж видео ТУК), ще чуете и звуците на страховитата мелница, която мели човешки кости (и прави от тях вкусно брашно). Изобщо, ще станете слушатели (и почти свидетели) на едно мрачно, странно, авангардно, сюрреалистично, абстрактно и ексцентрично театрално метъл представление. Но нека обърнем внимание и на чисто музикалната страна на албума. Най-силно впечатление в него веднага ми направи фактът, че инструментите звучат автентично, сурово и "живо", без излишна компютърна обработка, но и без да звучат зле (няма пращене, жужене и разни "първични" изгъзици). Най-ясно това се усеща при барабаните, които звучат акустично и направо аудиофилско - сякаш някой ги свири и озвучава директно в стаята ви. Типичният здрав немски ритъм, който задават те ще ви накара да закуфеете на всяка по-бързотемпова песен от албума. Клавишните и класическите струнни инструменти пък са основен източник на страхотни и моментално грабващи мелодии в целия "Geysterstunde I". Тяхното автентично, мрачно и дори леко налудничаво звучене засилва още повече цялостното въздействие на спектакъла. И ако ви се струва, че вече няма какво повече да ви изненада в "Geysterstunde I", значи бързате с изводите, защото към края му съществува песен като "Tango Mortis", която да ви покаже една друга, мрачна, страховита страна на... тангото. Разбира се, според нас "Geysterstunde I" има и своите слаби страни (особено в средната му част, където темпото значително спада), но те са необходимо звено за постигането на цялостта на този спектакъл. Така че, уважаеми читатели, възползвайте се, отделете 30-ина лева и си купете това чудо, защото поне ще знаете, че сте дали парите си за нещо повече от обикновен музикален албум.

+ + + + Плюсове.......:
Нещо повече от музикален албум. Цял гротесков спектакъл!
Автентично/акустично звучене на инструментите, без излишна обработка.
Вокалите на Александер варират в много широк диапазон.
Невероятна атмосфера, типична само за една истинска арт-творба.

- - - - Минуси........:
Ако не разбирате немски ще изгубите част от очарованието на албума.
Средната част на албума е по-бавна от необходимото.

Подходящо за фенове на:
Samsas Traum, Eisregen, Nocte Obducta, Dornenreich и др.
Автор: Testset/Undepth
-=8.5/10=-

0 Response for the "Eden Weint Im Grab - 2011 - Geysterstunde I: Ein Poetisches Spektakel Zu Mitternacht"