TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Shoot The Girl First - Follow The Clouds

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 09, 2013 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore/Trancecore
От/Год: Франция, 2013
Лейбъл: Artery Recordings
Отнема: ~39 минути


Име от 4 думи, многоцветна футуристична обложка, планета, облаци - не е нужно да си Нострадамус, за да ти стане ясно какво свирят Shoot The Girl First. Интересното е, че те са французи, а досега не подозирах, че и на Ривиерата правят електронизиран пост-хардкор - стил, по-популярен в съседна (уви, съседна на французите, а не на нас) Италия и разбира се - САЩ. Може би затова очаквах нещо по-различно, с някакъв неочакван за мен "френски подход". Но "Follow the Clouds" се окaза просто един типичен за жанра албум. Свеж, приятен и модерен, но не и изненадващ.

Ако не се травмирате психически от понятието "транскор" и ако скоро не сте се затваряли за 3 дни под душа, плачейки неспирно на тема "какво става с метъла днес", то няма да ви навреди да чуете този дебют на STGF. Музиката в "Follow the Clouds" представлява типичен, сравнително опростен пост-хардкор с добри крещящи вокали, не толкова добро чисто пеене и дебели слоеве транс електроника, към която от време на време се присъединяват и бийтове. Добра представа за звученето на групата може да се придобие най-бързо и най-лесно от песни като "Give & Take", "A Party On Your Mother's Grave", "Rest In Pieces" и "Jagerbomb". По подобен начин звучат повечето парчета в албума, като изключим баладичната (и не много сполучлива) "An Ocean For the Eyeless" и заглавната "Follow the Clouds", която изненадва с малко по-епично начало и по-ниски метълкор крясъци.

Това, от което имат нужда STGF са по-добри чисти вокали. Такива имаше в първото им EP, но в момента Нейтън Маклауд изпълнява и екстремните, и чистите вокали и не засега не се справя достатъчно добре с последните. Ако оправят този проблем и добавят малко повече разнообразие, откъсвайки се от клишираните пост-хардкор рифове, SGTF само ще спечелят. И дано продължат да дават поле за изява на своята прекрасна клавиристка и вокалистка Crystal, която не само се справя добре със задачата си зад клавишите, а и... крещи доста мъжки. Остана само да дам една половинка отгоре заради дебюта и спирам. Готово, спрях.
 
+ + + + +
Свежо, модерно звучене, с дебели пластове транс електроника, но без прекаляване с бийтовете и диското.
Поне аз за пръв път чувам добра френска група в жанра. Добър факт за региона.
Изненадващо добри крясъци от вокалистката Crystal.
Някои зарибяващи припеви.   

- - - - -
Не особено добри, да не кажа съвсем несполучливи чисти вокали.
Някои доста клиширани композиции и откъм структура, и откъм идеи, и откъм рифове.

IF YOU LIKE
Helia, While She Sleeps, Hands Like Glass, His Statue Falls, Casino Madrid и др.

Автор: Undepth/Stahley
[6.5/10]

0 Response for the "Shoot The Girl First - Follow The Clouds"