TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Ostfront - Olympia

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 01, 2014 0 коментара

Стилът: Industrial Metal/NDH
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Out of Line
Отнема: ~49(+22) минути


Броени дни преди началото на зимните олимпийски игри се появи и новият албум на Ostfront, озаглавен "Olympia". Не знам дали двете неща са свързани, но поне на пръв поглед в този албум не откривам много олимпийски и спортни теми. Това обаче няма особено значение за мен, тъй като немският ми е доста слаб. Виж, не ми трябва немски обаче, за да чуя призива "Face fuck!" в "Liebeslied", който е красноречив за лиричните крайности, до които могат да достигнат Ostfront.

"Olympia" е един мрачен, извратен и леко зловещ NDH албум. Не че и дебютният им "Ave Maria" не беше такъв, но "Olympia" е малко по-мелодичен, по-директен и по-"олд скул" от предшественика си. Всичко това се усеща още в отварящата "Mensch", но и по-нататък в песни като "Liebeslied", "Harte Welt" и 'Kaltes Herz", всяка от които има силен мелодичен елемент. По-мрачни и тежки са класическият NDH "Freundschaft" и злокобната "Anders", а с по-"готик" звучене и бавно темпо се открояват "Feuer und Eisen", "Goldmarie", "Dein und Mein" и "Feuerwasser".

Впечатление прави и фактът, че някои песни доста напомнят по звучене на Rammstein. Както много пъти сме си говорили, това е напълно нормално в този жанр, но ми се струва, че "Ost+Front 2014" подозрително много напомня за "Moskau" по своята структура, че вокалите в "Sonne, Mond und Sterne" много се приближават до тези на Тил Линдеман, както и че началната комбинация между риф и електроника в "Kaltes Herz" прилича на тази от "Spiel Mit Mir" (което обаче не пречи на песента да е сред най-добрите в албума).

Това, което казах за "Ave Maria" миналия път все още важи - лесно е да разбереш дали този албум е за теб или не. "Olympia" е предназначен най-вече за закоравели NDH фенове, които виждат в групи като Ostfront бъдещето на този жанр. Олд-скул звученето, за което споменах по-горе пък може да ви върне в 90-те години на жанра, но не съм сигурен дали точно този звук на барабаните е най-подходящият за групата. Съмненията ми дори се превръщат в убеждение там, където има по-бърз ритъм и по-малки паузи между ударите на соловия барабан, защото точно тогава си личи, че нещо не е съвсем наред с този тип звучене. Това обаче по-скоро е въпрос на субективен вкус и добър еквалайзер. Затова, с две думи, знаете процедурата - ако харесвате NDH - този албум е задължителен за преслушване. Ако ли не - спокойно можете и да го пропуснете.

+ + + + +
Класически добър NDH, който ще зарадва болшинството от феновете на жанра.
Малко по-мелодичен и по-"олд скул" от предшественика си.
Целенасочен, ясен, директен, опростен и напълно нецензурен албум.
Солидно количество бонус-парчета в лимитираното издание.

- - - - -
Може би малко прекалено опростен на места.
По-бавните и "безкитарни" парчета не са особено интересни.
Вечният въпрос за приликите с Rammstein отново стои. 

IF YOU LIKE
Rammstein, [die!], Tanzwut, Eisbrecher, Stahlmann, Schacht, Maerzfeld и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Ostfront - Olympia"