TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Knorkator - We Want Mohr

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 27, 2014 2 коментара

Стилът: Industrial Metal/NDH/Comedy
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Tubareckorz
Отнема: ~51 минути


Да не повярва човек, че Knorkator са на сцената от 20 години. Това е група, чийто първи албум се казва "Най-лошото от Knorkator". Група, която прави каквото си иска. Група, за която няма табута и която не се притеснява да пее за всякакви нелепости. Група, чието сценично облекло е абсолютно безумно. Knorkator обаче е и група, изградена от много добри музиканти.

За много групи можем да кажем, че "вече не са това, което бяха". Естествено, и Knorkator са се променили за 20 години. Налудничавата им енергия все още е тук, типичният им стил също, но вече сякаш се "пообраха", "поуспокоиха топката" и "свалиха оборотите". Не че в "We Want Mohr" няма шантави песни като "Zoo", "Konrad" (базирана на приказката за малкия Конрад, който не слуша майка си и си смуче палците, та идва Палецорезача и му ги отрязва), "L", и "Robert", но количеството им прогресивно намалява с всеки нов албум на групата. За тяхна сметка се появяват лековати акустични парчета от сорта на "Hymne", "Time To Rise" и "Adé", както и не особено сполучливи композици като "Friederich". Към акустичните песни добавяме и пиано-кавърът на "Breaking the Law" на Judas Priest, който звучи адски интересно в този си вариант. По-бавни и някак по-мрачни са "Antwort", "Ich Geb Es Auf" и "Victorious", като последната залага на приятно просташки текст на английски, с което да допадне на хора като мен, които никога не са учили немски.

Не намирам подходящите думи, за да обясня защо точно ми се струва, че Knorkator са изгубили голяма част от култовото си звучене. Дали защото значително са намалили NDH елементите? Може би. Основният вокалист Щумпен все още стига до нетипични за мъже вокални висоти, Алф Атор и Бъз Дий просто "не са мръднали" в последните 20 години и все пак... "We Want Mohr" не е албум, който да запомниш така, както все още феновете помнят "Ich Hasse Musik", "The Schlechtst of Knorkator" или "Das Nächste Album Aller Zeiten". Това не прави "We Want Mohr" лош албум, но уви, не го прави и достоен за сравнение с култовите албуми на групата.

+ + + + +
На Knorkator просто много им отива да възпяват налудничави детски разкази.
Вече 20 години няма друга група, доближаваща се до това уникално звучене.
Забавен, впечатляващ, понякога истеричен, но приятен за слушане албум.

- - - - -
Групата е позагубила част от някогашното си култово звучене.
По-малко и по-тихи китари от очакваното.
Няколко парчета са много скучни и лесно забравими. 

IF YOU LIKE
JBO, Subway To Sally, Feuerschwanz, Die Apokalyptischen Reiter, Rammstein и др.

Автор: Testset
[6/10]

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "Knorkator - We Want Mohr"

  1. Анонимен says:

    Наистина не са това, което бяха. Вярно, че отдавна не слушам такава музика, но дори не успях да го изтрая докрая

  2. Анонимен says:

    На мен пък никога не са ми били по вкуса. Обожавам всякакъв NDH, но тези никога не съм успявал да им изслушам даже и една песен.