TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

ИНТЕРВЮ: Aggreash от Lyfthrasyr

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 13, 2014 0 коментара

В края на 2013-та излезе новият албум на Lyfthrasyr. Той направо ни размаза ушите със своята убийствено бърза и прецизна смесица от блек/дет метъл и електронни елементи, затова не се поколебахме да се съвржем с групата и да им зададем няколко въпроса относно "The Engineered Flesh". На въпросите ни бе така любезен да отговори Aggreash - вокалист, басист, клавирист и главно действащо лице в групата. Приятно четене!

TMB: Здравей и мерси, че се съгласи да ни дадеш това интервю! Нека започнем, като ми разкажеш какво всъщност се крие зад името Lyfthrasyr. 
Aggreash: Лифтхрасир е един от двамата оцелели от Рагнарьок - апокалипсисът в нордската митология. Идеята зад името е да загатнем за корените на нашата музика (нордски блек метъл) от една страна, както и началото на нещо ново от друга. Както виждаш, двете "i"-та са заменени с "y", за да направим името уникално.

Доволен ли си от звученето на новия албум? Как мина процесът на създаване и записи?
Абсолютно, звукът е точно такъв, какъвто си го представях в началото - студен, агресивен, пулсиращ, машиноподобен. Докато пишех песните вече бях решил, че искам точно този звук и Фредрик Нордстрьом (Studio Fredman) и Мика Юсила (Finnvox Studios) го докараха перфектно. Иначе, работата по албума беше много, трудна и изтощителна, но и много се забавлявахме в студиото. Можеш да се убедиш сам като изгледаш това "Making of" видео.

 
Барабанистът ви киборг ли е, или просто е адски бърз?
О, наистина е адски бърз! Но освен скоростта той носи и усещането, че барабаните се свирят от жив човек, а не от машина. Това беше много важно за мен, не исках барабаните да звучат като писани на компютър.

Как би описал албума на хора, които никога не са чували вашата музика?
Това е албум за хора, които биха искали да чуят по-бърза, агресивна и тежка версия на Rammstein, Marylin Manson, или The Prodigy. Както и за хора, на които им е омръзнало да слушат един и същ блек/дет и са по-отворени към нови експерименти в екстремната музика.

Коя е най-представителанта песен в албума и коя най-много ти харесва на теб?
"Evolution" определено е най-представителна, "Wisdom in the Loop" е най-изненадваща, а "Soul Transition Interface" ми е любима!

Какво според теб най-много отличава Lyfthrasyr от останалите банди?
Мисля, че с този албум успяхме да създадем свой уникален стил и звучене. Поне аз никога не бях чувал точно такъв микс от блек/дет с така силно изразени електронни и индъстриъл елементи. Пък и ние обръщаме голямо внимание на детайлите - музиката, текстовете, артуъркът - всичко трябва да си пасва идеално.

Така, дойде ред на "вечните въпроси". Какво мислиш за съвременната метъл сцена?
Мисля, че метъл сцената е адски претрупана. Понякога имам чувството, че има повече метъл групи, отколкото фенове, и че всеки фен свири в поне две групи. Когато аз започнах да правя музика през 2002-ра, групите автоматично придобиваха добра репутация за това, че са записали албум с добри песни и добър звук. Днес обаче трябва постоянно да подбутваш хората и да им лазиш по нервите, за да ги накараш да те чуят. Хората са ужасно пренаситени, но въпреки това метъл сцената продължава да расте. Аз обаче тотално спрях да търся нови и интересни групи, защото търсенето е като това на игла в копа сено. Имам няколко любими банди като Iron Maiden, Rammstein, The Prodigy, или Turmion Katilot (техен беше и последният диск, който си купих - "Technodiktator") и си купувам техните албуми, ходя по концерти, но просто вече не следя сцената като цяло.

Най-добрият албум, правен някога?
Най-любимият ми за всички времена е "Powerslave" на Iron Maiden.

С какво се занимавате извън музиката?
О, нормални професии. Изследовател/инжинер, учител, техник.

А имате ли си някакви странични музикални проекти?
Аз, уви, нямам. Но клавиристът ни Vethys има много яка глем/дет банда с името Deus Ex Vagina. Чуйте ги!

Къде най-много би искал да свирите с групата?
На голямата сцена на Вакен! Но и по принцип много ми се свири на живо. Нямам търпение да се върнем на сцената, много ми липсваше по време на ваканцията.

Нещо, което не те попитахме, а би желал да споделиш с нас и читателите?
Чуйте новия албум! Много ценим вашата подкрепа! Не изпускайте да гледате и DVD-то ни с целия ни концерт от Global East Rock Festival 2011 в Киев, Украйна, което е част от специалното издание на новия албум!

Благодаря ти за това интервю! Наздраве и успех!
И аз ти благодаря за отделеното време. Всичко най-добро!

 


0 Response for the "ИНТЕРВЮ: Aggreash от Lyfthrasyr"