TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

For Today - Fight The Silence

Posted by Today's Metal Crew On неделя, февруари 23, 2014 0 коментара

Стилът: Metalcore
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Razor & Tie
Отнема: ~44 минути


Музиката на For Today може спокойно да се използва и вместо ударна доза адреналин. Трудно е да ги слушаш седнал спокойно и да потискаш желанието си да излезеш на улицата и да раздадеш справедливост там, където е нужна. "Fight the Silence" ви подканва да се борите с тишината и смирението - все проблеми, които са доста актуални у нас. Защото докато всички казваме "Е мен това лично не ме засяга", "То няма алтернатива" и "Какво да се борим срещу този и онзи, като те накрая пак ще направят каквото си искат?", справедливост наистина няма да има. Затова явно трябва да пуснем "Fight the Silence" на повече хора.

Албумът започва с красноречиво озаглавената "Molotov", с която стават ясни две неща - че For Today не са особено доволни от политиката (в глобален мащаб) и че в албума ще има още повече чисти вокали. Сингълът "Fight the Silence" пък заедно с клипа си ни предизвиква не само да научим колко голям проблем е трафикът на хора, а и да вземем участие в разрешаването му. Как ли? Като не си мълчим. Тежката тема за порочния път към саморазрушение пък се засяга във втория сингъл "Break the Cycle", където се включва и Мати Мълинс от Memphis May Fire, докато в "One Voice" си припомняме за по-ранните творби на групата, благодарение най-вече на техничната китарна работа в песента.

Комбинацията от унищожителни брейкдауни и здрави рифове, както и контрастът между мощните ревове на Мати Монтгомъри и мелодичното пеене на китариста Райън Лейтру правят "Fight the Silence" поредният силен албум на For Today. От години насам не съм чувал група с по-мощни брейкдауни, при това в такова количество. Интересна промяна е тази в текстовете, които този път не са на изцяло религиозна тематика, както бяхме свикнали да бъде при For Today. Въпреки развитието в няколко посоки едновременно, във "Fight the Silence" има и слаби звена. Групата продължава да прави и "песни на килограм", които бързо се забравят и които лесно можеш да сбъркаш с поне още 10 песни от предните им албуми. Оттам нататък обаче не бива да имаме оплаквания, защото For Today продължават да растат и да се развиват с всеки изминал албум.

+ + + + +
За пореден път - невероятно мощни и надъхващи композиции с всепомитащи брейкдауни.
Дори повече чисти вокали, идеално контрастиращи с мощните ревове на Мати.
Интересна промяна в текстовете, които този път засягат и някои важни глобални проблеми.

- - - - -
Няколко доста изтъркани и познати по звучене парчета. 

IF YOU LIKE
August Burns Red, Sleeping Giant, In the Midst of Lions, War of Ages и др.

Автор: Testset/Reksy
[7/10]

0 Response for the "For Today - Fight The Silence"