TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Beartooth - Disgusting

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 11, 2014 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore/Punk
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Red Bull Records
Отнема: ~42 минути


Много хора като мен вероятно са останали разочаровани като са разбрали за разпадането на Attack Attack! преди време. Членовете ѝ обаче бързо си намериха места по други групи, като вокалистът им Кейлъб Шомо си създаде нова такава - Beartooth. Звученето няма много общо с това на бившата му група. То е по-директно, младежко, агресивно и опростено и в общи линии събира на едно място метълкор, пост-хардкор и силно мелодичен хардкор пънк.

Най-големият плюс на албума е това, че почти всички песни (без две) притежават толкова мелодични припеви, че всяка измества предходната и се забива много дълбоко в мозъка. В първите четири трака пък цари изцяло хитова атмосфера. Само чуйте сингълa "Beaten In Lips", "Body Bag" и
"In Between" и ми кажете, че не започвате да си припявате още с първия припев! Като добавим към тях и другият сингъл "I Have a Problem" веднага става ясно, че Кейлъб не си е губил времето и че в този 21-годишен младеж има много креативен потенциал.

Вероятно защото Шомо сам е композирал всички песни в албума (без една), повечето парчета в "Disgusting" са много близки по структура, изпълнение и звучене. Тази мелодична хитовост, накланяща везните леко в посока "поп-пънк", се проявява още в "One More" и "Keep Your American Dream" и чак последните две парчета предлагат нещо по-различно. "Dead" си е чиста проба хардкор пънк с продължителност от малко над 2 минути, но определено можеше да мине и без оглушителната шумотевица на финала си. "Sick And Disgusting" пък напълно отговаря на заглавието си. Може и да е било нарочно и това да е търсен ефект, но този трак е напълно неслушаем. Ако трябва да цитирам съседа от село, Кейлъб "мрънкя, подсмръкя и реве" и то до такава степен, че направо ти иде да му шибнеш един, та да се осъзнае. Което явно наистина е търсен ефект, защото отчасти албумът е посветен на домашното насилие, ха. Ако успеете да изтърпите парчето докрай (не ви го препоръчвам) може и да му хванете смисъла, знае ли човек. Смисъл срещу здрави уши, сами изберете.

Един от най-явните проблеми на този албум е прекалено опростеният инструментал. Макар да не е вече втръсналият до болка пост-хардкор с посредствени брейкдауни, инструменталът все пак успява да звучи еднообразно през цялото време. От друга страна обаче е редно да похвалим добрата работа зад барабаните и чуващия се бас. Последното вече е такава рядкост в този вид албуми, че няма как да не се радваме, чувайки бас-линиите под китарите, макар и двете почти постоянно да свирят едно и също. Каквото и да си говорим обаче, този албум ще се хареса както на някогашните фенове на Attack Attack!, така и на феновете на хардкор пънка, за които Attack Attack! бяха ужасна банда, с което се хващат две фенбази. Затова няма нищо чудно в това, че Beartooth вече обиколиха кориците на половината американски списания за екстремна музика.


+ + + + +
Надъхващи, свръхмелодични и запомнящи се припеви в ¾ от песните.
Сполучливо съчетание на метълкор, пост-хардкор и мелодичен хардор пънк.
Встрани от пост-хардкор клишетата и близо до пословичната мелодичност на Andrew W.K.

- - - - -
Еднообразен инструментал като цяло - голям процент от песните си приличат една с друга.
На практика неслушаем последен трак.

IF YOU LIKE
Attack Attack!, A Day To Remember, We Came As Romans, Andrew W.K. и др.

Автор: Reksy/Testset
[7/10]

0 Response for the "Beartooth - Disgusting"