TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Takida - All Turns Red

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 07, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: Швеция, 2014
Лейбъл: Se7en Records/Universal
Отнема: ~34 минути


Случва се зад добри обложки да се крият гадни албуми. И зад грозни обложки да се крият бижута. Такъв е случаят с грозната обложка на "All Turns Red" на шведите Takida. Да се чуди човек чия е била гениалната идея да се сложи такава грозна фасада на един толкова хубав албум, но който и да е - моля ви, Takida - намерете друг да върши тази работа. И вкъщи с малко фотошоп ще си направите по-добра обложка. И аз ще ви направя по-добра даже, при това на Paint. Сега прилича на нискобюджетна версия на "Faceless" на Red.

Отварящото парче в "All Turns Red" е и най-силното в него. "I am the World" е енергична, мелодична и притежава супер зарибяващ припев - сякаш слушаш нещо средно между Disturbed, Red, Volbeat и Demon Hunter (най-вече заради много плътния и мек глас на Роберт Петерсон). Подобен, но не чак толкова силен, хитов заряд притежава и сингълът "One Lie", който обаче е малко по-"радио" ориентиран, а баладата "To Have And To Hold" е една от най-добрите, излизали в жанра тази година. Оттам нататък - албумът е над средното ниво за този тип музика, но по някое време става предвидим и доскучава. "Brimstone" и "Purgatory" добре тласкат напред първата половина, но след средата единствено вече споменатата балада, "I'm Coming Home" изненадват приятно. "Fail" също не е лоша, но прекалено много прилича на парче на Disturbed, което вече сме слушали, а "Daylight", "As We're Falling Down" и "It Saved Me" просто не предразполагат към много повторни слушания и леко доскучават.

Силните страни на този албум и на групата като цяло са най-вече страхотният глас на Роберт Петерсон, добре изчистеният звук, ясните и отчетливи китари и бързо грабващите ухото мелодии. Няколкото хитови парчета пък правят евентуалното му закупуване повече от  разбираемо, макар че надали албумът се продава на нашия пазар (поне аз не съм го засичал). И макар този стил да не е най-популярният в Швеция, Takida за пореден път показват, че европейските алтернативни банди могат да бъдат наистина сериозна конкуренция на колегите си отвъд океана, които в общи линии имат най-много ярки представители в жанра.

+ + + + +
Гласът на Роберт Петерсон!
Изчистен звук, отчетливи китари, бързо зарибяващи мелодии.
Няколко парчета със сериозен хитов потенциал.

- - - - -
В общи линии, около 1/3 от албума е скучновата.
След средата пичовете започват да се повтарят малко по малко.

IF YOU LIKE
Red, Disturbed, Renegade Five, TOAD, Blowsight, Emphatic, Volbeat и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Takida - All Turns Red"