TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Chelsea Grin - Ashes To Ashes

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 21, 2014 0 коментара

Стилът: Deathcore/Djent
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Artery Recordings
Отнема: ~60 минути 


Какво точно се опитват да постигнат Chelsea Grin и какво толкова специално правят, че имат 1.2 милиона харесвачи във Facebook? Започнаха като нормална деткор група, но за трите си албума от 2010-та досега не показаха нито постоянност, нито развитие, нито кой знае каква креативност. Самоцелно тежки и бъхтещи брейкдауни на килограм, Алекс Колер и компания не успяват да впечатлят със свежи идеи и в актуалния си "Ashes To Ashes".

"Ashes To Ashes" е деткор албум, на който му се иска да е джент, но не съвсем. Тррт. Тъ-търръ-търрът. Наличието на трима китаристи предразполага към много техничност и разчупеност, но правейки подобна музика тримата по-скоро си пречат и залагат на индивидуални проблясъци и показване на умения.  А въпреки наличието на трима (!) китаристи с 7-струнни китари (!), повечето рифове в албума се свеждат до "нули", които спокойно могат да бъдат изсвирени и от еднорък музикант с 3-струнна китара. Тррт тррт. В по-техничните парчета от сорта на "Nightmares" или 6-минутната "Illuminate" има малко повече разнообразие в китарите, но този тип изтъркан джент може да ви впечатли само ако никога през живота си не сте чували джент група - като например Born of Osiris. В копие на които, между другото, Chelsea Grin май опитват да се превърнат. Тъ-търръ-търрт. В доста аспекти Chelsea Grin приличат и на Attila, особено в сингъла "Sellout", в който май дори сипват именно на тази група с крайно оригинални фрази като "I'll fuck your dad and your mother, too!".

Да слушаш 1 час еднообразен деткор и нескопосан джент е ужасно трудно. Тррт тррт тррт тррт. Направо си е мъчително. Тъгъдън тъгън. Затова почнах да си правя експерименти и да цъкам различни песни из албума на случайни места. Все едно слушах една и съща песен. Дотолкова, че даже попадах на продължение на същия пасаж от 3 песни по-рано. Единствените парчета, открояващи се от общия фон на безсмислена шумотевица, самоцелна тежест и дърводелски джент са последните две - "The Undying" и "Dust To Dust". Проблясъци има още в странно мелодичните "Pledge Allegiance" и "Waste Away", както и в наистина добрия инструментал "... To Ashes". Ако тези парчета бяха част от албум с 8 песни, тогава щях да дам на "Ashes To Ashes" поне два пъти по-висока оценка, но около тях има още 10 приличащи си една с друга, еднообразни, невдъхновени песни, които дори феновете на жанра трудно биха изтърпели. Търът търът. Основната аудитория на този албум пък вероятно ще бъдат тийнейджърите, чиито млади уши единствени ще изтърпят шума, самоцелната тежест и посредствените брейкдауни в името на качествения мош (или надпреварата "Кой е по-по-br00tulz").

Още в предишния "My Damnation" се разбра, че проблемът не е в броя китаристи, но може би ако за следващия си албум вземат още трима, най-накрая може и да им се получат нещата. С шестима китаристи и евентуално трима други талантливи музиканти, от Chelsea Grin ще излезе много интересна банда. Но засега те ще се харесат само на хора, които харесват самоцелно тежки албуми с много брейкдауни. Ако това са основните ви търсения в един албум - "Ashes To Ashes" е вашата десетка. Но имайте предвид, че вместо него можете да си пуснете, да речем, новите творби Carnifex, Suicide Silence, или Whitechapel. Само казвам. Тррт.

+ + + + +
Ако си падате по ниско настроени китари, джент и подходящ за мош деткор - чуйте това тук.
Последните два трака са много добри, а има и още 2-3, които не са за подценяване.
Цял час материал!


- - - - -
Цял час материал...
За пети път да го спомена - самоцелно тежък, крайно шумен, скучен, пълен с пълнежи албум.
Перфектен урок по дърводелски джент и посредствени брейкдауни. 


IF YOU LIKE
Attila, Born of Osiris, Within The Ruins, Emmure, Suicide Silence и др.

Автор: Undepth
[4/10]

0 Response for the "Chelsea Grin - Ashes To Ashes"