TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fit For An Autopsy - The Sea of Tragic Beasts

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 17, 2019 0 коментара

ЖАНР: Metalcore
ОТ/Д: САЩ | 25.10.2019
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~44 минути

Срам - не срам, казвам си - никога не станах голям фен на FFAA. Може и да излъжа, но по груби сметки съм слушал всичките им албуми, без да имам особени спомени за конкретни парчета, та даже и за някои от имената на албумите им. Днес обаче всичко е различно, защото "The Sea of Tragic Beasts" е тяхната маслена картина сред рисунки в тетрадката на арт осмокласник (пък бил той и талантлив такъв).

Много по-изпипан, с много повече чисти вокали (макар и леко на заден план) и мощно метълкор звучене, FFAA бягат далеч от генерик деткора и мачкат с максимална сила. Откриващото заглавно парче загатва какво ни чака и изненадва с епичен припев с чисти вокали, "No Man Is Without Fear" и "Shepherd" надъхват зверски с жестоки рифове и простички, но изключително ударни брейкдауни, а "Your Pain Is Mine" вдига всичко на 12-а степен с модерно звучене, запомнящ се чист припев и един леко ню метълски хардкор риф преди средата, който за малко да ме накара да си обърна бюрото. "Mirrors" сваля темпото и носи неочаквана доза мрак, но впоследствие се разгръща в злокобен, скоростен трак с бластбийтове, без грам чисто пеене.

Втората половина на албума също започва мрачно с кратката, бавничка и много агресивна "Unloved", а следващата "Mourn" звучи като нейно продължение. Тя, подобно на "Mirrors", също се забързва осезаемо след средата си, но е и първият трак в албума, който не успя с нищо да ме изненада. "Warfare" отговаря на името си и се врязва с агресивен насечен старт/стоп риф в духа на Gojira. Тук китарите са на дори още по-преден план и е истинско удоволствие да ги слушаш, особено в моментите, когато остават "насаме" с ритъм секцията. Изобщо - друг мой албумен фаворит. Мракът се завръща със зловещата "Birds of Prey", от чийто гигантски припев може да настръхнеш, а за финал идва "Napalm Dreams", която носи по-скоро духа на меланхоличните нордски мелодет банди, но не се оплаквам - любопитно бе да видя FFAA и в тая светлина.

Накратко, откакто Джо стана вокалист, нещата вървят все по-добре за тази група, a "The Sea of Tragic Beasts", поне за мен, е най-добрият албум, който някога са правили. Иде ми да кажа, че това директно си е и обективната истина, ако съдим по нивото на композициите и качеството на продукцията, ама хайде, че нали ревюто е субективен жанр, ще се въздържа за да го кажа. Но сериозно - това е един от най-яките метълкор албуми тази година, както и да го гледам.

+ + + + +
Чисто композиционно - най-добрият албум, който FFAA някога са записвали.
Страхотна китарна работа с купища жестоки, ама жестоки рифове.
Висококачествена продукция и идеално озвучен инструментал.
Дори още повече чисти вокали и запомнящи се мелодии.

- - - - -
Чистите вокали са озвучени малко странно на фона на всичко останало.
1-2 песни, които не изненадват с нищо.

IF YOU LIKE
As I Lay Dying, Thy Art Is Murder, Gojira, Whitechapel, Aversions Crown, Within The Ruins, The Sorrow и др.

Автор: Undepth
[8.5/10]
 


0 Response for the "Fit For An Autopsy - The Sea of Tragic Beasts"