TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bad Wolves - N.A.T.I.O.N.

Posted by Today's Metal Crew On сряда, октомври 23, 2019 0 коментара

ЖАНР: Alternative Metal
ОТ/Д: САЩ | 25.10.2019
ЛЕЙБЪЛ: Eleven Seven Music
ОТНЕМА: ~44 минути

Bad Wolves не си губят времето и издават втори албум само година и половина след дебютния си такъв. И докато той беше малко разхвърлян и некохерентен и не успяхме да го запомним с нещо повече от иначе феноменалния кавър на "Zombie" на The Cranberries, днес можем да погледнем с по-тренирано око на новата им творба. Първоначалното лошо впечатление от безвкусната обложка, за щастие, не се пренесе в музиката директно, но ми даде да разбера и защо Bad Wolves звучат толкова разхвърляно. Ще пробвам да поясня нататък, ама даже и това не обещавам.

Горе-долу както и в дебютния им албум, така и тук не съм сигурен какво точно им се свири на Bad Wolves, но май-май (като включвам и обложката в уравнението) хем им се иска да са рок звезди от ранга на 5FDP, хем им се прави тежка музика, хем емоционални алт-рок балади, хем... не съм сигурен какво още точно. От една страна са тежки парчета като "I'll Be There", супер агресивната "Foe or Friend", "The Consumerist" и "LA Song". В тях има крясъци, тежки рифове, много агресия, тук-там леко рапиране (но не чак до степента на рапкор) и мелодични пасажи, които обаче много се различават от тези в другите композиции.

Така от другата страна попадат песни като радио рок хитчето "Killing Me Slowly", акустичната баладката "Better Off This Way" и избиващата на модерен кънтри рок "Sober". Между тях остава "средното положение" - с тежки китари, но без крясъци и с мелодия, но без лигавщини. Така звучат "No Messiah", страхотната "Learn To Walk Again" и повече от типичните алт-рок тракове "Back in the Days", "Heaven So Heartless" и "Crying Game", в които няма много от какво да се изненадате, но не бихте и скипнали току-така.

Признавам, че харесвам по-тежката страна на Bad Wolves и тупалки като "Foe or Friend" ме карат да искам да чувам още такива неща от тях, вместо разни закъснели кънтрита, следващи съвременните успехи на 5FDP. И въпреки цялата си критика, няма как да скрия ентусиазма си, че ще гледаме именно тези две групи в София съвсем скоро, че даже и с Megadeth на същото място. Стискаме палци за здрав сетлист, защото определено не ми се слушат кънтри и радио рок баладки на тоя концерт.

+ + + + +
Разнообразен албум, вариращ от доста тежък до доста лек - и много "средно положение".
Малкото, но отчетливо агресивно рапиране на Томи Векст му отива адски много.
Хубави контрасти между агресия и мелодия и преливане от едното в другото.
Песни като "Foe or Friend", "Learn To Walk Again" и "I'll Be There" ме смачкват от кеф.

- - - - -
Все още не е сигурно каква точно музика им се прави на тия пичове.
Не, мерси - казвам аз на радио рокчето и избиващите на кънтри глупости.
Доста неконсистентен и разхвърлян - като сбор от EP-та на три различни групи.
Средното положение се забравя сравнително бързо в по-голямата си част.

IF YOU LIKE
Five Finger Death Punch, Demon Hunter, Stone Sour, Drowning Pool, Emphatic, Sevendust и др.

Автор: Testset
[6/10]
 


0 Response for the "Bad Wolves - N.A.T.I.O.N."